Petit Terrassa

Encara no estàs registrat?Registra't!
Segueix-nos!

Exposició 'L'enigma de l'ordinador'

Imprimir
Data
dimarts
03
juliol
de 10:00h a 14:30h, mNACTEC Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
Valora l'activitat
valora valora valora valora valora
Comparteix!

Es diu que els nens i les nenes d'ara són 'natius digitals', ja que des de nadons veuen al seu voltant ordinadors -en forma de telèfons intel·ligents, tauletes, PC's...- i en són usuaris més o menys actius. Aquesta omnipresència digital té una llarga història que es remunta a les primeres eines de càlcul datades l'any 5.000 aC.

Al Museu de la Ciència de la Tècnica de Catalunya, a Terrassa, podeu visitar una de les col·leccions d'ordinadors més importants d'Europa i la més completa de Catalunya a l'exposició 'L'enigma de l'ordinador'. Una reflexió sobre la revolució tecnològica, sobre l’enginy humà que l’ha fet possible i sobre la seva evolució accelerada avui en dia. I també una bona manera d'ensenyar als nostres fills d'on vénen les màquines que per a ells són tan quotidianes, mentre els adults recordem com eren els primers ordinadors que vàrem utilitzar.

Aquesta és una de les exposicions permanents del Museu de la Ciència i de la Tècnica. Durant l'estiu la podeu visitar de dimarts a diumenge i festius de 10 a 14.30 h. Podeu consultar totes les activitats infantils i familiars que organitza el mNACTEC aqui.

Molts creuen que la informàtica va començar amb el PC, però el cert és que aquest no apareix fins als anys 60 del segle XX. En realitat, els orígens de l’ordinador es troben al voltant del V mil·lenni aC quan les primeres civilitzacions humanes van desenvolupar eines que els facilitessin la realització de càlculs senzills, com comptar un ramat o mesurar extensions de terra. A mesura que avançà la ciència i la tecnologia, aquestes eines es van anar perfeccionant: va aparèixer l’àbac, després l’astrolabi, les varetes de Napier, les calculadores, les tabuladores, els ordinadors centrals més coneguts com a “mainframes”, el PC, i així successivament fins arribar als nostres dies, en què hi ha xips arreu i les tecnologies de la informació evolucionen de manera frenètica.

L’exposició, espai que ocupa més de 1.500 m², repassa la història de l’ordinador, des de la gènesi fins a l'eclosió tecnològica actual, a través d'un recorregut visual amb una completa mostra de gairebé 150 instruments matemàtics i aparells, els més emblemàtics d’una col·lecció de més de 400 ordinadors i 200 microprocessadors, una de les més importants d’Europa. A més de desvetllar una part transcendental i molt poc coneguda de la nostra història, amb aquesta exposició es vol demostrar com l’enginy individual, lligat a les successives necessitats i contingències de les diferents èpoques, ha fet possible que avui en dia parlem de la societat de la informació.

Durant l'agost l'exposició, i totes les del mNACTEC, es poden visitar de dimarts a diumenge de 10 a 14.30 h

Organitza
Organitzat per:
mNACTEC Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
Lloc
mNACTEC Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
Rambla d'Ègara, 270
08221 Terrassa
Tel. 93 736 89 66
Preu Preu: Entrada a tot el museu: 4,5€. Consulteu descomptes
Preu Compra la teva entrada
Inscriu-te en aquesta activitat
Lloc A tenir en compte: Gratuït per menors de 8 anys, aturats i altres. Tarifa familiar reduïda.
EDATS
edat edat edat edat edat edat
5
edat
6
edat
7
edat
8
edat
9
edat
10
edat
11
edat
12
edat
Localitza-ho!
Comentaris
Vols fer un comentari? Identifica't | Registra't
Activitats relacionades
Qui som | Crèdits | Contacta'ns | Anuncia't
Avís legal | Política de cookies
(c) Essabedé Comunicació, SCP | 2015