Petit Terrassa

Encara no estàs registrat?Registra't!
Segueix-nos!

Exposició 'Patufets i tebeos. Les revistes infantils i juvenils a Catalunya'

Imprimir
Data
dissabte
12
maig
de 10:00h a 13:00h, Biblioteca districte 4 - BD4
Valora l'activitat
valora valora valora valora valora
Comparteix!

'Patufets i tebeos. Les revistes infantils i juvenils a Catalunya' és una mostra que repassa les publicacions per a infants i joves que han existit a casa nostra des de principis del segle XX fins els nostres dies, amb especial dedicació a 'En Patufet', la revista creada i dirigida per Aureli Capmany.

L'exposició ha estat creada per l'escola Sant Nicolau de Sabadell, i forma part de les activitats commemoratives de l'any Aureli Capmany en el 150è aniversari del seu naixement. S'inaugurarà l'11 de maig a les 19 h amb la presència del seu comissari, Jordi Clapés Teruel. Es podrà visitar del 10 al 25 de maig en l'horari de la biblioteca: dilluns de 16.00 a 20.00 h i de dimarts a dissabte de 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h.

Aureli Capmany va néixer al barri del Born de Barcelona, fill de cistellers nouvinguts a la ciutat. Home d’ofici i sense estudis acadèmics, fou un autodidacta accedint al gran bagatge cultural que oferien les entitats i associacions de la seva època: lectures, xerrades, converses, visites, observacions i excursions.

Pensà, ideà, impulsà, creà, organitzà, col·laborà i donà forma a nombrosos projectes d’abast de país: del Cançoner Popular al modest 'En Patufet' -projectes primerencs i personals-, al naixement dels orfeons i els esbarts dansaires o d’obres teatrals. En les seves paraules: “fonamentant la meva actuació vers el folklore de Catalunya i la història de Barcelona”. Treballà per donar eines als mestres i professors reconeixent l’ús de la cançó, la dansa, el teatre, la rondalla o la llegenda com a eines.

Organitza
Organitzat per:
BCT Xarxa
Lloc
Biblioteca districte 4 - BD4
Infant Martí, 183
08224 Terrassa
Tel. 937 397 423
Preu Activitat gratuïta
EDATS
edat No s'ha especificat cap edat
Localitza-ho!
Comentaris
Vols fer un comentari? Identifica't | Registra't
Activitats relacionades

No s'han trobat activitats relacionades

Qui som | Crèdits | Contacta'ns | Anuncia't
Avís legal | Política de cookies
(c) Essabedé Comunicació, SCP | 2015