Petit Terrassa

Encara no estàs registrat?Registra't!
Segueix-nos!

Exposició 'Éssers diminuts fabulosos'

Imprimir
Data
dimarts
04
febrer
de 10:00h a 20:00h, Biblioteca districte 2 - BD2
Valora l'activitat
valora valora valora valora valora
Comparteix!

Des de temps immemorials, els homes i les dones hem cregut que les forces de la natura eren genis, esperits, o divinitats, els uns bons, els altres dolents. A la mitologia catalana també s'hi troben d’éssers eteris, incorporis, impalpables, de naturalesa fabulosa i diminuta; les principals fonts per conèixer-los procedeixen de les descripcions i narracions de tradició oral i d’altres camps artístics com les arts visuals i plàstiques o la música.

L'exposició Éssers diminuts fabulsos, aporta informació sobre cinc espècimens de la mitologia catalana: el follet, el minairó, el dimoni boiet, la petita dama, i el perot i la caterineta. S'hi explica com són, on se’ls pot trobar, a més d’una tria de relats que exemplifiquen les relacions que han mantingut amb els humans.

Quants de nosaltres davant la presència de faltes d’ortografia o mala composició de textos, hem exclamat (i potser cregut) que la fallada és deguda al follet de l’ordinador? Qui no ha pensat mai que aquells individus que fan més feina que ningú no es beneficien d’un munt d’invisibles ajudants (versió moderna dels minairons)? I, finalment, davant de la bona marxa dels afers personals o professionals d’una persona, qui no ha estat temptat de creure en l’apadrinament d’una petita dama?. Al cap i a la fi, aquesta manera de pensar ha estat una de les formes més arrodonides per expressar, de manera simbòlica, qui i què som i on anem.

Aquesta exposició la podreu veure a la Biblioteca Districte 2, en els horaris habituals d'aquest equipament, fins el 21 de febrer de 2020. 

Organitza
Organitzat per:
BCT Xarxa
Ajuntament de Terrassa
Lloc
Biblioteca districte 2 - BD2
Sant Cosme, 157
08222 Terrassa
Tel. 937 869 162
Preu Activitat gratuïta
EDATS
edat No s'ha especificat cap edat
Localitza-ho!
Comentaris
Vols fer un comentari? Identifica't | Registra't
Activitats relacionades
Activitats diverses
Fora Stocs d'hivern 2020
dissabte, 29 febrer, de 8:00h a 21:00h, Plaça Vella
Qui som | Crèdits | Contacta'ns | Anuncia't
Avís legal | Política de cookies
(c) Essabedé Comunicació, SCP | 2015