Així serà la Fira Modernista 2024

Noves ubicacions com el Vapor Prodis o la seu dels Minyons i l’increment de propostes accessibles, entre les principals novetats
Una família vestida d’època, passejant per les teulades del MNACTEC | © MNACTEC
RUBÉN ESTÉVEZ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Aquest cap de setmana, Terrassa viurà la XXI edició de la Fira Modernista, que girarà al voltant de la indústria tèxtil. Enguany, la fira disposarà d’espais inèdits que, segons el govern local, ajudaran a explicar aquest llegat patrimonial en una de les principals capitals catalanes del modernisme industrial. És el cas d’espais representatius com la nova seu de Prodis a l’antic Vapor Cortès o la nova seu de Minyons de Terrassa a les antigues naus de Cal Reig, ubicacions que se sumaran a ‘Benvinguts a la Terrassa del 1900’. El recorregut de l’activitat, immersiu, recrearà aquella època amb l’ajuda de set recreacions teatralitzades que tindran lloc dissabte i diumenge vinent.

L’acte inaugural de la Fira també anirà en aquesta línia, amb la representació a les antigues Filatures Matarí de ‘La ciutat del fum, ART TOTAL!’, funció que obrirà pas a un divendres amb més de vint activitats. Entre elles, destaquen les il·luminacions especials de la Masia Freixa i el MNACTEC, tallers de costura, cal·ligrafia i aquarel·la o la tradicional pedalada modernista.

En aquest sentit, el programa inclourà propostes artístiques, cultura popular, gastronomia o artesania a les que cal sumar els prop de noranta passis previstos a la trentena de visites guiades per conèixer millor el patrimoni local. A més, no hi faltaran els tradicionals mercats d’artesania i alimentació, més de vint tallers d’oficis, la Fira de Ciutats Modernistes al Raval de Montserrat o les diferents activitats i espectacles que s’aniran succeint als escenaris permanents situats arreu de la ciutat. Totes elles, les podeu consultar a l’especial que el Petit Terrassa ha realitzat per aquestes dates.

A més de les activitats esmenades, l’Oficina de Capacitats Diverses ha creat ‘El tricicle de la Mireia Freixa’, un itinerari infantil pensat per a l’accessibilitat cognitiva d’infants amb autisme o discapacitat intel·lectual i que comptarà amb una guia narrativa amb fotografies i pictogrames per anticipar els continguts que es faran en aquesta ruta.

En clau patrimonial, diumenge a les 18.30 h hi haurà un recorregut familiar amb interpretació en llengua de signes catalana. Organitzada pels guies de Turisme i Prodis, els visitants podran veure el dia a dia del veïnat terrassenc a través de cases burgeses, magatzems, teatres i hostals, fins a arribar a l’antic poble de Sant Pere.

Un acte que si repeteix respecte a l’any anterior és la visita guiada adaptada a la Casa Alegre de Sagrera, on les persones cegues o amb discapacitat visual experimentaran el modernisme amb experiències tàctils. Com és habitual, diverses rutes de la Fira comptaran amb la possibilitat de fer servir emissores d’FM amb bucle magnètic individual per als usuaris d’audiòfons o implant coclear.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...