Publicitat

5 col·leccions de llibres per a primers lectors

Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Avui, des del Club Peques Lectores, us vull recomanar algunes col·leccions de llibres per a primers lectors, és a dir per aquells nens i nenes que ja comencen a llegir sols amb certa destresa, però que encara són un pèl petits per endinsar-se en lectures llargues.

Aquests llibres els ajudaran a fer la transició des dels contes (molta il·lustració i poc text) a les novel·les (escassa o nul·la il·lustració), perquè són llibres on el text comença a predominar sobre el dibuix però aquest encara n’és molt present, de manera que la lectura es fa molt amena i lleugera.

Es caracteritzen per ser llibres prou llargs com per dividir-se en capítols, amb un llenguatge ric però molt proper al nen i amb frases curtes i poc complicades, per facilitar-ne la seva comprensió. A més a més són col·leccions, i això atrapa als infants, animant-los a seguir als personatges coneguts en les seves aventures posteriors.

Col·lecció “El petit drac Coco”, Igno Siegner, ed. La Galera:

drac cocoUns llibres fantàstics perquè els nens i nenes comencin amb la lectura autònoma, doncs tenen una bona proporció text-il·lustració, un llenguatge molt assequible (sense ser pobre) i una bona mida de lletra.

Els tres protagonistes principals solen viure aventures trepidants i divertides, així que l’entreteniment està assegurat! Podem acompanyar-los a l’espai, a Egipte, a l’era dels dinosaures, a conèixer vampirs, mags o fins i tot víkings.

La col·lecció té molts títols així que ens serà ben fàcil trobar-ne un al gust del nostre petit lector. Per arrodonir, les històries sempre ressalten valors com la solidaritat, l’amistat, etc.

Col·lecció “Tina Superbruixa i en Pitus”, Knister, ed. Brúixola:

tina-superbruixaAquesta col·lecció té unes característiques molt semblants a l’anterior, però en aquest cas, els protagonistes són una nena, la Tina, i el seu germà petit Pitus.

La Tina és una nena normal, però un dia va trobar un llibre de bruixeria sota el seu llit i, amb els seus encanteris, viu mil i una aventures divertides i esbojarrades. Per descomptat, també acaba en més d’un embolic.

Col·lecció “June B. Jones”, Barbara Park, ed. Brúixola:

junieBjonesAra la protagonista és una nena molt ocurrent, divertida i amb idees ben esbojarrades. Històries que els nens i nenes senten molt properes i familiars (generalment passen a l’escola), així que els costa ben poc identificar-s’hi.

A més a més la protagonista és qui narra les històries en primera persona utilitzant un llenguatge molt proper als infants, fins i tot canvia paraules a vegades pel seu poc domini del llenguatge. Això proporciona un toc molt fresc i divertit als llibres, fent-los encara més propers als nens.

Col·lecció “Agus i els monstres”, Jaume Copons, ed. Combel:

agus-monstresAquests ja són uns llibres una miqueta més llargs pel que fa a número de pàgines totals. Però continuen sent molt apropiats per a primers lectors. Les il·lustracions són fantàstiques, semblants al còmic, a tot color i molt cridaneres. A més acompanyen molt bé al text, ajudant als petits a submergir-se en la lectura del llibre.

El protagonista és un nen normal que un dia veu com el seu món canvia per complet en descobrir una bona colla de monstres a la seva habitació. Amb ells viurà tot d’aventures divertides i es ficarà en molts embolics, sempre amb l’objectiu de salvar el món dels malèfics plans del Dr. Brot.

Humor i moltes referències a autors i novel·les conegudes que despertaran la curiositat dels petits.

Col·lecció “Ottolina”, Chris Riddle, ed. Cruïlla:

ottolinaOttolina és una nena intel·ligent, divertida, ocurrent i amb molta personalitat. Els seus pares són sempre de viatge així que viu sola amb el Sr. Monroe, un ésser pelut i molt simpàtic que no se sap ben bé què és.

Uns llibres amb molt d’humor i tocs d’ironia. Fantàsticament il·lustrats pel mateix autor. On cada pàgina és una sorpresa i un regal pels sentits. Dibuixos amb tot luxe de detall que acompanyen i complementen les històries, de manera que conviden a una doble lectura, la del text i la de la imatge, que a vegades explica i transmet fins i tot més que el propi text escrit.

Molt recomanables, per ser originals, enginyosos, divertits i fora del comú.

Ara que amb les vacances escolars els nens i les nenes disposen de més temps lliure, és el moment perfecte per introduir-los en la lectura d’aquests llibres per a primers lectors i despertar en ells el plaer i el gust per llegir.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...