Publicitat

Quin paper fem els pares als partits dels nostres fills?

Comparteix aquesta notícia
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email

advertising-free-929946_1280Sovint,  si no cada setmana, ens agrada anar a veure els nostres fills i filles a un entrenament o partit de l’esport que practiquin, i això és una bona manera d’estar amb els nens i les nenes i donar-los suport!  Però hi ha un aspecte que a vegades no ens fa ser tan bons pares o mares: amb l’emoció del moment, podem deixar escapar algun crit, insult o paraula de menyspreu vers un entrenador, àrbitre o jugador, tant si és adversari com company.  Nosaltres som un mirall per als fills, i això ho hem de tenir molt present, tant en el dia a dia com en els llocs públics.

Tant els insults, com els crits o  eventuals baralles no ajuden a l’educació dels fills ni els orienten a l’hora de distingir què és el bo de fer esport -gaudir, jugar i passar-ho bé…-, i què no ho és.

Cal parar-nos i reflexionar sobre quin paper fem els pares als partits dels nostres fills. Quan anem a veure un partit o entrenament dels nostres fills, hem de pensar que en aquell moment ja hi ha un adult que els fa d’entrenador i hem de ser capaços de delegar-li aquest protagonisme. Mai ens hem de posar per davant de l’entrenador, ni discutir les seves  decisions, perquè en aquell moment és ell el responsable, i per això és el cap d’un grup de nens i nenes que van a jugar o entrenar per passar-s’ho bé i gaudir del joc.

coach-551562_1280El mateix passa amb àrbitres o altres jugadors, no convé menysprear o malparlar d’un àrbitre o d’un jugador que personalment no ens agradi, que tingui una actitud inapropiada o que insulti, perquè la nostra pròpia actitud influencia el nostre fill o filla, a la llarga pot perjudicar-lo i en cap cas és positiu.

Un altre aspecte important sobre la responsabilitat dels pares queda palès en com considerem els jugadors professionals o aficionats dels diferents clubs, siguin coneguts per tothom o no. Segons quines actituds mostrin els adults, poden ser un mal model per als nens i nenes amb els que es mirin un partit de futbol, bàsquet, hoquei, handbol o qualsevol altre esport. Tant els insults, com els crits o  eventuals baralles no ajuden a l’educació dels fills ni els orienten a l’hora de distingir què és el bo de fer esport -gaudir, jugar i passar-ho bé…-, i què no ho és.

Per tant, quan anem a veure qualsevol partit o entrenament dels nostres fills i filles o quan veiem un partit amb ells, procurem limitar-nos a ser simples espectadors, anem a mirar i a gaudir d’un partit i a passar una bona estona i prou, que ja és molt!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...