L’Ajuntament de Terrassa impulsa el primer cicle inclusiu ‘L’Hora Blava al Cinema Catalunya’

Les projeccions estan adreçades a les persones amb autisme o amb discapacitat intel·lectual i adapten les condicions a les necessitats d’aquest col·lectiu
Els protagonistes d’3El gat amb botes’, una de les pel·lícules que es projectarà al cicle
AINHOA SANTIN
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament de Terrassa impulsa aquest any el primer cicle anual de cinema adaptat a persones autistes i/o amb discapacitat intel·lectual. L’Hora Blava al Cinema Catalunya ha programat cinc pel·lícules en dates assenyales per a famílies i infants com poden ser el Carnaval, Sant Jordi, l’inici i el final de les vacances d’estiu o la Castanyada. Les cinc sessions es faran en dissabte (17.00) amb un preu reduït de 5,50€ a la Sala 1 del Cinema Catalunya.

La iniciativa es va engegar a principis de l’any passat i més de 400 persones van assistir a les quatre sessions pilot que es van organitzar. Aquestes projeccions estan adreçades a les persones amb autisme i discapacitat intel·lectual pels efectes de l’estimulació sensorial per a les quals una sessió convencional pot comportar situacions angoixants i hostils. Segons la regidora de Capacitats Diverses de l’Ajuntament de Terrassa, Mònica Polo, la iniciativa és molt necessària “perquè la falta de comprensió de la resta d’espectadors davant aquestes necessitats pot generar malentesos i situacions desagradables i discriminatòries”.

Les sessions del cicle L’Hora Blava mantenen una llum d’ambient durant tota la pel·lícula, el volum s’abaixa i no inclouen anuncis. Es poden emetre sons en cas de necessitat de l’infant i són accessibles en cadira de rodes. Abans de la sessió, els pares poden preparar la pel·lícula amb una guia de pictogrames descarregable d’internet i disposen d’un espai tranquil extern a la sala per si és necessari sortir per calmar els infants.

La programació

Totes les pel·lícules es projectaran a la Sala 1 en dissabte (17.00). Les entrades es poden adquirir en línia o a taquilla. Tots films previstos estan doblats al català:

  • Dissabte 25 de febrer – El gat amb botes: l’últim desig
  • Dissabte 22 d’abril – EL cavaller del drac
  • Dissabte 24 de juny – El prodigiós Maurice
  • Dissabte 26 d’agost – El nen dofí
  • Dissabte 28 d’octubre – Yuku i la flor de l’Himàlaia

Les notícies més vistes

No hi ha dades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...