47 escoles del Vallès reprenen el programa Recooperem d’aprofitament alimentari

El menjar que sobri dels menjadors escolars es distribuirà a famílies vulnerables per evitar el malbaratament alimentari
Cuineres fent les carmanyoles que aniran destinades a les famílies vulnerables | Cedida
AINHOA SANTIN
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Un pas més cap a l’aprofitament alimentari. ‘Recooperem’ per evitar el malbaratament alimentari a les escoles compleix ja 8 anys d’existència. En aquest inici de curs 22-23, 47 escoles del Vallès Occidental han reprès el projecte amb el suport de 12 entitats socials. Ara, el Consell Comarcal treballa per expandir aquest programa més enllà de les escoles i iniciarà el projecte “Reduint el Malbaratament Alimentari als hospitals; Reinventant l’entrega dels aliments” que compta amb una subvenció de 50.000 euros de l’Agència de Residus de Catalunya.

El projecte va començar l’any 2014 liderat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental actuant a poblacions petites com Castellar del Vallès. En aquests 8 anys, s’ha redistribuït 52.000 menjars cuinats a més de 3.000 famílies i evitant generar més de 20.000 quilos de residus orgànics. Així, el projecte local Recooperem vol replantejar la cadena de producció d’aliments i evitar els excedents en va. 

A Terrassa, es porta a terme des del 2017. Hi participen quatre escoles (Enxaneta, Bisbat d’Ègara, Roser Capdevila i França), l’empresa de menjador SERHS, Creu Roja (com a entitat del tercer sector) i l’Ajuntament.

El funcionament del projecte Recooperem

A les cuines de les escoles és on es farà el procés d’aprofitament alimentari. El menjar sobrant del dinar es congela en carmanyoles individuals, un cop editar per garantir la traçabilitat dels aliments. Una entitat terrassenca recull els aliments a les escoles i es transporten les carmanyoles a Creu Roja on hi ha congeladors adequats pel seu manteniment i es reparteix a les famílies. Les destinatàries són escollides pels Serveis Socials per ser vulnerables o la seva situació social.

Les notícies més vistes

Comentari

  1. Hola.Bon día. He llegit l’article del.projecte Recooperem.
    Em sembla be que s’aprofiti el menjar fet al dia , de les escoles. Però algu hi ha parat a pensar, que a les mateixes escoles ja hi ha families que ho podrían aprofitar??. Els pares ja hi paguen forma car el menjador dels seus fills. Aquesta carmanyola congelada podría anar cap a casa.. Actualmente encara que els pares hi treballin tots dos, es imposible arribar a final de mes, amb tot lo que s,ha encarit la vida. Es imposible anar a comprar sense gastar 90 € en res

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...