Com serà el Nadal a Terrassa?

La ciutat enceta una edició ambiciosa pel que respecta a una celebració tradicional que cada cop s’avença més al calendari. Els més curiosos han assistit al Teatre Principal per ser els primers a saber totes les novetats.
RUBÉN ESTÉVEZ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Sota el lema ‘Terrassa és Nadal’, el govern municipal enceta una edició ambiciosa pel que respecta a una celebració tradicional que cada cop s’avença més al calendari. A poc més d’un mes per posar a taula el sopar de Nadal, molts egarencs s’han acostat avui al Teatre Principal, sent el primer cop que es feia a la ciutat una presentació d’aquestes característiques, oberta al gran públic.

Però anem per parts. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha aprofitat l’esdeveniment per anunciar quan tindrà lloc l’acte d’encesa de llums; serà el 25 de novembre al Raval de Montserrat, comptant amb un arbre autèntic de 12 metres d’alçada i amb el suport de tots els membres del consistori, així com les entitats que col·laboren en la campanya. Els costs de l’enllumenat nadalenc correrà a carrec de l’Ajuntament i no dels comerciants locals, un sector que Ballart ha volgut recalcar al públic que hi era present al Principal.

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa

Igual que l’any passat, els punts d’il·luminació LED fregaran el miler, afegint-se aquest cop els equipaments cívics de la ciutat. D’altra banda, el pessebre aquest cop el veurem diferent; representarà un poble palestí, que inclourà la construcció d’un molí d’aigua per moldre farina, així com una rèplica de com era un forn de pa a Pompeia. A més, se li afegirà un arbre amb branques a terra per simbolitzar la crisi de sequera que està patint el territori.

Un altre dels plats forts a valorar són el que Ballart ha anomenat com la Línia dels Ferrocarrils Nadalencs de Terrassa, pensada per la infància i que recorrerà tots els districtes de Terrassa, incloent-hi aquest cop als barris de Can Boada Ponent, Torre-Sana, Montserrat i VIlardell.

Si mirem altres actes rellevants, tenim la fira de Santa Llúcia, que es podrà visitar a la plaça Vella de l’1 al 18 de desembre. L’Associació d’Artesans de Terrassa organitzarà novament la Fira d’Hivern a la plaça Vella, on una quinzena de parades oferiran complements, joguines i decoració entre els dies 20 de desembre i 7 de gener, mentre que la plaça de Salvador Espriu, de l’1 al 10 de desembre, s’hi podrà trobar la primera Fira de la Puríssima d’Artesania i del Regal.

La plaça Nova, que aquest any no comptarà amb la pista de gel, serà substituida per una batería d’activitats sota el paraïgues de ‘Nadal sostenible‘. Allà, hi destaca el concert ‘El comiat’ de Doctor Prats, el 17 de desembre a les 18h, una actuació amb la que el grup terrassenc culminarà la seva trajectòria, inclosa dins d’una gira de quatre concerts.

En clau musical, sentirem els ‘Sons de Nadal‘, on es podrà tastar música en directe des del 25 de novembre al 26 de desembre a càrrec de Terrassa Ciutat Coral. Uns dies abans, el 20 de desembre, es gaudirà al vespre del Concert de Nadal a la Seu d’Ègara, a càrrec de la cantautora Maria del Mar Bonet i el guitarrista Borja Penalba.

I si pensàveu que això era tot, encara ens queden línies per disparar, per què a la festa se sumarà l’Associació Vegana de Catalunya, en col·laboració amb l’Ajuntament i l’Associació de Comerciants de Ca n’Aurell. Totes dues parts organitzaràn ‘Viu la màgia del Nadal!’, proposta que es durà a terme del 4 al 23 de desembre, una experiència immersiva per a grans i petits centrada en la figura del Pare Noel, que rebrà en una cabana de fusta.

Per tancar el 2023 com es mereix, Terrassa i Àlex Marteen celebrarà el seu Cap d’Any a la plaça del Rector, sent els protagonistes d’una rave cabaret fins les tres de la matinada. I a la Pineda de Mas Bonvilar, Splendid Events i Landia Experience presenten ‘Diverland Parc. La Màgia del Nadal‘, un parc lúdic nadalenc amb tota mena d’activitats que podreu gaudir des del 16 de desembre.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...