Publicitat

El Consell Comarcal recupera el projecte de cooperació dirigit als infants del Senegal

El projecte ‘Avant de manger je me lave les mains’ vol incidir en la higiene de les mans per evitar malalties mortals
Nens senegalesos | cedida
REDACCIÓ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Un equip tècnic de cinc treballadors i treballadores del Consell Comarcal del Vallès Occidental desenvoluparà el programa ‘Avant de manger je me lave les mains‘ després d’aturar-se per la Pandèmia. Des del 21 de maig i fins al 4 de juny, l’equip visitarà la zona rural de Missirah (Senegal) per tal de dur a terme diferents actuacions del projecte que pretén arribar a més de 400 infants del territori.

El programa incideix en la intervenció directa sobre el territori que va més enllà de les accions de finançament i transferència de recursos materials, ja que permet un intercanvi entre els agents més obert i recíproc.

Reforçar uns hàbits per evitar malalties mortals

Menjar amb les mans. Els senegalesos i les senegaleses asseguren que menjar amb les mans fa que arribi millor la informació del que menges i que menjar junts del mateix plat et fa estimar més a la gent amb la que comparteixes el menjar. Però, aquest hàbit ve acompanyat de problemes.

Segons diferents informes d‘UNICEF,  la diarrea produïda per malalties contagioses mata més de 3 milions de nens i nenes cada any només al continent africà i asseguren que promocionar en aquests països l’hàbit de rentar-se les mans amb sabó prevé malalties d’una manera més senzilla i menys costosa que qualsevol vacuna. El problema no és la falta d’higiene, ja que a cada llar del Senegal hi ha sabó, sinó perquè s’utilitza per la dutxa o la roba, però en poques ocasions per rentar-se les mans.

En aquesta línia, l’Avant de manger, je me lave les mains‘ no pretén interferir en l’hàbit cultural d’aquesta comunitat, sinó generar i consolidar la consciencia en la comunitat que rentar-se les mans en qualsevol moment però, especialment sempre abans de menjar, pot evitar moltes  malalties infeccioses de caràcter digestives i respiratòries  i per tant molts problemes de salut. També vol aconseguir la implicació de professionals de l’educació i el voluntariat de Missirah, mitjançant la seva participació activa en la programació del projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...