El Consell de la Infància incorpora dos instituts més

El Consell compta amb 53 centres educatius membres
Amics i amigues del CMIAT en una de les primeres trobades d’aquest curs 22-23 | (c) IG CMIAT
AINHOA SANTIN
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

El Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT) ha iniciat el curs 22-23 amb la incorporació de dos nous centres més. Els instituts Nicolau Copèrnic i Torre del Palau tindran representants al Consell, sumant així 53 escoles i instituts. Enguany, el Consell compta amb un total de 127 amics i amigues de cinquè de primària i fins a 2n d’ESO.

La regidora d’Infància, Ona Martínez, s’ha mostrat entusiasmada: “Agraïm els dos centres que han entrat al CMIAT. Aquest projecte obre un canal als ciutadans més joves, empodera als infants i fomenta la cultura de la participació.

El CMIAT treballa per grups de districte que es reuneixen mensualment. Les trobades tornen a ser presencials i dinamitzats per personal de la Fundació Ferrer i Guàrdia. El Consell ja ha començat amb les reunions al Districte 1 i 4 de Terrassa. El calendari complet de les trobades d’inici de curs és el següent:

· 2 de novembre: Districte 2, al Centre Cívic Montserrat Roig
· 3 de novembre: Districte 3 i Districte 7, a la BD3
· 9 de novembre: Districte 5, al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer
· 10 de novembre: Districte 6, al Centre Cívic President Macià

El dissabte 19 de novembre, els amics i amigues del CMIAT tindran una primera presa de contacte amb l’òrgan i començaran a preparar el primer Plenari. En aquesta sessió, l’Ajuntament exposarà les seves propostes sobre temes a tractar durant aquest curs. Es preveu que al març es programi un plenari de seguiment i, a final de curs, un de cloenda per presentar una resposta propositiva sobre els temes treballats.

Un Consell amb els participants més joves de la ciutat

Nascut l’any 2018, el CMIAT és un òrgan participatiu perquè infants i adolescents puguin ser escoltats en consonància amb el dret a la participació, que recull la Convenció sobre els Drets de l’Infant de Nacions Unides. Aquest projecte s’emmarca dins del Pla Local d’Infància i Adolescència de Terrassa (PLIA).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...