El Nadal 2022 a Terrassa reivindicarà la pau en tota la seva programació

La programació combinarà cultura, comerç, activitats familiars i elements tradicionals i arribarà a tots els districtes de la ciutat
La presentació de la temporada nadalenca a Terrassa, la setmana passada | (c) Ajuntament de Terrassa
AINHOA SANTIN
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

El Nadal a Terrassa ja és aquí. L’Ajuntament de Terrassa aposta aquest any pel lema La Pau, el nostre desig de Nadal en una campanya que combinarà cultura, comerç, activitats familiars i elements tradicionals com la instal·lació d’arbres de Nadal a tots els districtes i llocs emblemàtics de la ciutat. “És el mateix Nadal de sempre però no el celebrem com sempre, sinó que l’enfoquem cap a una temàtica com la pau o la llum i l’expressem a través d’un amplíssim programa d’activitats, que arriba a tota la ciutat”. sintetitza l’alcalde Jordi Ballart.

Enllumenat i arbres de Nadal

Aquest any, s’han instal·lat 900 punts de llum repartits per tota la ciutat i s’ha ampliat el nombre de barris que disposen d’il·luminació nadalenca. Les xemeneies més representatives, símbol del patrimoni industrial de la ciutat, lluiran un enllumenat especial i hi haurà set rètols lluminosos amb el nom de Terrassa. A diversos llocs de la ciutat, es trobaran diferents elements ornamentals 3D de fins 6 metres d’alçada. tot plegat estarà en funcionament fins al 9 de gener. Igualment, s’han col·locat dos avets de grans dimensions (9 i 12 metres) a l’avinguda Francesc Macià, al costat de la plaça de l’Aigua i al Raval de Montserrat.

Els pessebres tornen a la ciutat

El tradicional Pessebre de la Ciutat s’ha instal·lat al Raval de Montserrat, per tretzè any consecutiu a càrrec de l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa. El conjunt, de 40 metres quadrats recrea un entorn de Palestina amb dues construccions arquitectòniques elevades sobre uns rocalls, lligades per un pont, el naixement a sota, en una petita cova, i un rierol d’aigua corrent que les travessa, envoltat d’una zona enjardinada que complementa l’obra. D’altra banda, el soterrani de l’atri de la Catedral del Sant Esperit acull el 80è pessebre oficial de l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa.

Patinatge per a tothom

La pista de gel estarà emplaçada a la plaça Nova i obrirà del 2 de desembre al 8 de gener. L’horari de la pista de gel serà:

 • A partir del 2 de desembre, de dilluns a dijous de 17.00 a 21.00
 • Divendres, caps de setmana i festius d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00.
 • Els dies 25 i 26 de desembre i 6 de gener, de 17.00 a 21.00.
 • Escoles, entitats de capacitats diverses i entitats de lleure podran gaudir d’entrades gratuïtes amb cita prèvia, fins a exhaurir existències.

Per tal de fer-la accessible a totes les persones, hi haurà franges horàries d’una hora al matí i una hora a la tarda en què no hi haurà música, com a mesura inclusiva que permeti integrar a la festa les persones amb trastorns de l’espectre autista o amb dificultats per gestionar els ambients sorollosos. També hi haurà suport per a cadires de rodes que ajudarà a patinar a les persones amb mobilitat reduïda.

Gran varietat d’activitats infantils

Arriba de nou el Juguem+ i esports, contes, jocs, espectacles i activitats familiars i infantils ompliran el Parc de Sant Jordi del del 29 de desembre al 4 de gener. El Circ Raluy presentarà el seu espectacle Kirko a la plaça de Can Roca del 2 de desembre al 6 de gener. Hi haurà dues fires d’atraccions: al Pla de la Corneta i la part sud de la Rambla.

El patge Xiu-Xiu arribarà, com marca la tradició, el 26 de desembre i visitarà diferents barris de la ciutat fins el 4 de gener, gràcies al Centre Cultural El Social, en col·laboració amb l’Ajuntament. Els Reis d’Orient arribaran el dia 5 de gener, a la plaça de les Nacions Unides. Com sempre, des de primera hora de la tarda (16.00), hi haurà la festa de benvinguda amb les actuacions de Miqui Giménez, els Bastoners de Terrassa i diferents entitats del districte. Els interessats en participar a la Cavalcada han d’omplir una butlleta i es farà un sorteig per determinar els participants que finalment podran acompanyar Melcior, Gaspar i Baltasar durant el seu recorregut per la ciutat.

Els trenets arribarà a tots els districtes

El tradicional trenet tornarà a recórrer els carrers de tots els districtes de la ciutat. A Terrassa centre es mantindrà el trenet històric del 6 de desembre a 4 de gener. A la resta de la ciutat, el trenet viatjarà entre el 17 de desembre i el 4 de gener:

 • Trenet “Alcalde Morera” a Can Palet – 17 i 18 de desembre
 • Trenet “President Macià” a Sant Pere Nord i Sant Pere – 19 i 20 de desembre
 • Trenet “M Aurèlia Capmany” a La Maurina i Ca n’Aurell – 21, 22 i 23 de desembre
 • Trenet “Joan XXIII” a Les Arenes i La Grípia – 24, 27 i 28 de desembre
 • Trenet “Zona esportiva” – 29 i 30 de desembre
 • Trenet “Can Parellada” – 31 desembre i 2 de gener
 • Trenet “Montserrat Roig” a Ca n’Anglada – 3 i 4 de gener

El cant coral arreu

El cicle Sons de Nadal convertirà a Terrassa Ciutat Coral en la banda sonora del Nadal, que ja ha obert els actes com l’encesa de llums i la inauguració del Pessebre de la Ciutat. Aquesta serà la primera d’un seguit d’actuacions musicals que es duran a terme per tota la ciutat durant les Festes. Com a novetat, Terrassa acollirà la primera edició del Festival Internacional de Cant Coral Ciutat de Terrassa, que començarà el 26 de desembre a la Seu d’Ègara amb el concert inaugural i s’allargarà fins el 29 de desembre amb tallers participatius de nadales i vespres concerts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...