Publicitat

El Patge Xiu-xiu ja és aquí!

El famós patge es passejarà pels barris i entitats de Terrassa fins al dia 5 de gener.
El Patge passejant pels carrers cèntric de Terrassa | Ainhoa Santin
AINHOA SANTIN
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Acompanyat de les flames de les torxes dels patges reials, el mític emissari dels Reis d’Orient, Xiu-xiu va trepitjar ahir l’Estació del Nord de Terrassa entre crits i clams d’il·lusió infantil. Una hora abans de l’arribada, els nens i nenes de la ciutat ja s’aplegaven a la plaça nerviosos i sacsejaven les seves cartes a l’aire impacients mentre es movien a la recerca de vestimentes blaves lluents que l’envoltaven.

“Pau i tranquil·litat”, “No més virus”. La mare de la Carla explicava al Petit Terrassa que la seva filla havia demanat que s’acabés ja la pandèmia, entre d’altres, però això “no havia acabat amb la màgia de Nadal”. Encara que, enguany es veia menys gent que de costum a causa de les restriccions i l’escalada de contagiats, centenars de famílies no havien dubtat a rebre el Patge tan estimat.

L’allau d’aplaudiments i crits no va trigar a arribar. Sota les llums del foc i el flaix dels mòbils immortalitzant el temps, el simbòlic patge ros rebia amb un somriure d’orella a orella saludant amb la seva mà coberta per un guant blanc. Els infants més ràpids que la llum ja li entregaven les cartes i les col·locava en el seu cabàs de fil marró i d’altres s’afanyaven per tocar-li la mà i abraçar-lo.

A cops de tambor i instruments de vent, l’orquestra acompanyava al Patge i la seva carrossa màgica pels carrers cèntrics de la ciutat fins a arribar al Raval de Montserrat. A la cua i en balcons, terrassencs i terrassenques cridaven “Xiu-xiu! Xiu-xiu!” i l’emissari encara cridava més alt: “Com esteu?” i “Estic molt contents de veure-us!!”.

Durant el camí, el Patge intercanviava paraules amb el públic, saludava, xocava mans i recollia cartes sense parar ni un segon. Quan la carrossa reial va arribar a l’Ajuntament, l’Àliga de Terrassa i el seu ball tradicional van rebre l’emissari que va gaudir i agrair la mostra de cultura popular catalana.

Dempeus al costat del seu tro i amb un papir gegant va pronunciar el tradicional pregó: “Ja són setanta sant esteves que arribo a la vostra ciutat per xiuxiuejar-vos a cau d’orella i recollir un munt d’il·lusions i cada any, la rebuda és més especial. Ens trobem en moments difícils de la pandèmia, però la màgia del Nadal sempre arriba per il·luminar l’estrella d’Orient”. També va aprofitar per agraïr l’entitat El Social i l’Ajuntament perquè sense ells això no hauria sigut possible.

A continuació, Xiu-xiu va rebre centenars de cartes de nens des del tro de l’atri de l’Ajuntament. El famós patge es passejarà pels barris i entitats de Terrassa fins al dia 5 de gener.

Aquests són els horaris i llocs que visitirà

Dilluns 27 de desembre

11.00-13.00 – Escola Pia de Terrassa (c. del Col·legi, 12-14)

17.00 a 20.00 – Districte 7. Passeig de Lola Anglada. En aquest cas es disposarà d’una persona intèrpret en llengua de signes i durant la primera hora no hi haurà música i es mantindrà el silenci com a mesura inclusiva que permeti integrar adults i infants amb trastorns de l’espectre autista o amb dificultats per gestionar els ambients sorollosos i les aglomeracions.

Dimarts 28 de desembre

11.00-13.00 – LaFACT Garden i Floristeria (c. de les Campiones Olímpiques, 36)

17.00-20.00 h – Districte 5. Plaça de la Cultura

Dimecres 29 de desembre

11.00-13.00 – Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Rambla d’Ègara, 270)

17.00-20.00 – Districte 6. Plaça del Primer de Maig

Dijous 30 de desembre

11.00-13.30 – Districte 2. Plaça de Ca n’Anglada

17.00 20.00 – Districte 3. Plaça de Can Palet

Divendre 31 de desembre

11.00-13.00 – Atlètic Terrassa Hockey Club (Ctra. de Castellar, 628)

Diumenge 2 de gener

17.00-20.00 – Districte 4. Plaça del Tint

Dilluns 3 de gener

11.00-13.00 – Club Egara (c. de Jacint Badiella, 15)

18.00-20.30 – Parc Vallès (Av. del Tèxtil, s/n). La cua restarà oberta fins a les 20.30 h.

Dimarts 4 de gener

10.45 – 12.00 – Canal Terrassa (Pl. de la Farinera, 5). Places limitades. Cal reserva prèvia abans del 31 de desembre al 93 736 14 14.

18.00-20.30 – Centre Cultural El Social (pl. de la Font Vella, 40). La cua restarà oberta fins a les 20.30.

Dimecres 5 de gener

16.00-17.00  – Districte 4. Camp Municipal de Futbol de La Maurina (c. Calderón de la Barca, 108) Fins a l’arribada dels Reis d’Orient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...