El Pla Terrassa Ciutat Jugable establirà mesures per afavorir el joc al carrer

El projecte compta amb un estudi sobre l’estat dels espais urbans a través de taller participatius amb diferents agents terrassencs
Parc de Vallparadís amb dues àrees de jocs infantils accessibles | Petit Terrassa
AINHOA SANTIN
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

El Servei d’Infància i Adolescència de Terrassa ha engegat els treballs d’elaboració del Pla Terrassa Ciutat Jugable. Mitjançant un diagnòstic previ dels espais urbans, marcarà els criteris per fer una Terrassa més compatible amb el joc i el lleure dels infants i joves.

La regidora d’Infància i Adolescència, Ona Martínez, ho ha informat a la Comissió Informativa de Cicles de Vida així: “Si volem una societat lliure de discriminacions, comencem per crear espais de joc per a la infància sense sexisme, racisme i lgtbifòbia”. En aquest sentit, Terrassa Jugable farà un estudi diagnòstic de la situació dels espais de joc i de lleure infantil i adolescent de la ciutat. Els valors que tindrà en compte són la quantitat, distribució, inclusivitat, entre d’altres.

Per a seguir amb l’estudi, el Consistori compta amb el suport d’una consultora que coordina el treball tècnic i està organitzant tallers participatius per recollir els punts de vista de diferents agents: AFAs de les escoles bressol, famílies participants en altres projectes, el Consell Municipal de la Infància i Adolescència (CMIAT), Districte Jove i Punt Jove a l’Institut. A finals d’any, estarà finalitzat l’estudi.

Actuacions a l’espai públic per fomentar el joc

Des de l’any 2019, s’ha renovat més d’una trentena de les 189 zones de joc infantil i adolescent de la ciutat a més de crear quatre zones de cal·listènia i dues pistes esportives d’ús lliure, instal·lar taules de ping-pong i reubicar cistelles de bàsquet. Relacionat amb l’accessibilitat, l’Ajuntament va instal·lar un gronxador per a persones amb mobilitat reduïda amb cadira de rodes.

El març de 2021 es va dur a terme una actuació al carrer dels telers amb la participació de Va de Joc, Vet Aquí Que i Amics de les Arts i Joventuts Musicals, pintant xarranques i altres jocs infantils al terra.

En un futur està previst seguir actuant a l’espai públic i a partir d’aquest Pla, amb una inversió d’1 milió d’euros en el conjunt del mandat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...