Com gestionar la mort d’un ésser estimat, tema del llibre de Sant Jordi de MútuaTerrassa

Escrit per Georgia Sampietro i il·lustrat per Carme Sala, ‘La capsa dels records’ aproxima els lectors al procés de dol des de l’òptica dels més petits
La il·lustració de la portada del conte | Cedida
REDACCIÓ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Ajudar als infants i a les seves famílies a gestionar la mort d’un ésser estimat és l’objectiu del conte que
MútuaTerrassa ha editat aquest any coincidint amb la Diada de Sant Jordi. Escrit per Georgia Sampietro Martínez, infermera del CAP Olesa MútuaTerrassa, La capsa dels records aproxima els lectors al procés de dol des de l’òptica dels més petits. Quan es produeix la mort d’un ésser estimat, la situació que es viu a nivell familiar acostuma a ser difícil d’afrontar pels adults i complexa de traslladar als menuts. Trobar les paraules més adients i explicar la mort sense relativitzar-la ni magnificar-la és, sovint, un repte per a l’entorn més proper dels infants.

A través dels protagonistes de la història —l’Èric, la seva mare i l’àvia Rosina— i d’un element tan quotidià com una capsa de records, els lectors de La capsa dels records podran “comprendre el sentiment de pèrdua des d’una perspectiva més dolça i tendra”, expliquen els impulsors de la iniciativa. El component de la màgia també juga un paper destacat en el conte, ja que es converteix en el fil conductor mitjançant el qual l’Èric i la seva àvia sempre podran estar a prop.

Il·lustrat per la dibuixant sabadellenca Carme Sala Villaplana, el conte forma part de la col·lecció que des de l’any 2010 edita MútuaTerrassa per Sant Jordi amb l’objectiu que els infants interioritzin que els bons hàbits, la socialització i el respecte son essencials per una vida saludable.

A partir del 21 d’abril, el conte es podrà descarregar gratuïtament des de la web corporativa de de l’entitat com una eina didàctica per a les famílies dels pacients pediàtrics, professionals de la salut, educadors i la societat en general. D’altra banda, el proper proper dilluns 24 d’abril (15.30), la sala d’actes de l’Edifici Docent de MútuaTerrassa acollirà una representació teatral del conte a càrrec de l’alumnat de primària de l’escola terrassenca L’Avet

L’acte, presentat per la comunicadora Elisabet Carnicé, es tancarà amb una xocolatada i el lliurament i signatura de contes per part de l’autora i la il·lustradora. Tot plegat es podrà seguir a través d’un ‘live’ al perfil d’Instagram de MútuaTerrassa.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...