Publicitat

La deixalleria mòbil visita aquest curs més de 800 alumnes de nou escoles de Terrassa

L’activitat, que forma part del Programa d’Educació per a la Sostenibilitat, vol conscienciar l’alumnat sobre la importància del reciclatge
La deixalleria mòbil al pati de l’Escola Tarres
REDACCIÓ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email

El Programa d’Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa (PEST), que organitza l’Ajuntament, compta aquest curs amb un un total de 46 centres escolars que participen dels tallers i les activitats. Una d’aquestes activitats és ‘La deixalleria mòbil a les escoles’, que ofereix el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental com a recurs pedagògic gratuït per als centres educatius, i que s’imparteix a Terrassa des de l’any 2012.

Un total de 860 alumnes de Primària, pertanyents a 38 grups de nou escoles de Terrassa, participaran aquest curs en aquesta activitat, que vol sensibilitzar l’alumnat sobre la importància del reciclatge. Es tracta de nois i noies de les escoles El Vallès, La Roda, Lumen, Salvador Vinyals, Santa Teresa de Jesús, Isaac Peral, Agustí Bartra, Mare de Déu de Montserrat i l’Heura.

Tots aquests centres rebran, al seu pati, el camió-deixalleria, que compta amb diferents espais per encabir diferents residus. Durant una hora, l’alumnat el visita en petits grups per conèixer el seu funcionament, conèixer el servei que ofereix, prendre consciència de la diversitat de residus que es poden separar per tenir diferents tractaments i molts d’altres aspectes relacionats amb la sostenibilitat.

La xifra de participants en ‘La deixalleria mòbil a les escoles’ s’ha anat incrementant des del 2017. Fins l’any 2019 hi havien participat 10 centres i 850 alumnes. L’any 2020 va ser un parèntesi perquè, amb la
pandèmia, les activitats presencials es van aturar.

72 parades a tota la ciutat

Terrassa compta amb una deixalleria mòbil, que acosta aquest servei a persones que tenen problemes de mobilitat o disponibilitat de transport per desplaçar-se fins a les deixalleries municipals de Can Casanovas i de Can Barba. Hi ha 72 punts de parada de la deixalleria a tots els barris, cadascun dels quals té un dia i una hora de recollida assignats. Els materials que recullen són, principalment, bateries i piles; ferralla informàtica i petits electrodomèstics; làmpades fluorescents; mòbils; olis minerals dels vehicles; olis vegetals de cuina i altres residus petits.

El PEST es va posar en marxa el curs 2014-2015 per fomentar la consciència medioambiental i, actualment, ja forma part del currículum escolar de la majoria de les escoles de la ciutat. Està dirigit a l’alumnat d’Infantil, Primària i Secundària i compta amb la col·laboració d’organismes i entitats com el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental; l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT); l’empresa municipal Taigua i l’Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa (ADF).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...