Publicitat

La Festa Major de Terrassa recupera la normalitat amb 300 activitats per a tots els públics

Del divendres 1 i fins al dimecres 6 de juliol, la ciutat estarà de festa amb prop de 300 activitats presencials per a grans i petits
REDACCIÓ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

La Festa Major de Terrassa 2022 se celebrarà enguany sense restriccions. Del divendres 1 i fins al dimecres 6 de juliol, la ciutat estarà de festa amb prop de 300 activitats presencials per a grans i petits. Coincidint amb el Mundial d’Hoquei Femení (1 al 18 de juliol), l’Ajuntament ha posat l’accent en afegir més activitats culturals i esportives a la programació i en repartir-les en nous escenaris arreu de la ciutat.

En la roda de premsa d’aquest matí, L’alcalde de Terrassa Jordi Ballart ha manifestat el seu entusiasme: “Volem que la Festa Major sigui motiu de sentir-se orgullós de ser terrassenc i terrassenca. Una de les millors i primeres festes després de tot el que hem passat”. Enguany, la Festa Major recupera tradicions d’abans de la pandèmia, però en conservarà d’algunes que han resultat efectives com fer els Castell de Focs en diferents llocs de forma simultània.

En aquesta edició, també es recuperen els actes protocolaris d’inici de Festa com són l’encesa del ciri, la Baixada del Drac, el Descobriment del Capgrós de l’any, la ballada de gegants, nans i l’àliga. La lectura del Manifest serà a càrrec del cantant local Lildami. Tan mateix, s’eliminarà l’exposició on s’hi trobaven les peces més importants de la cultura popular terrassenca.

Durant dies de màxima activitat nocturna (1 a 3 de juliol), s’instal·laran dos punts lila al carrer de la Rasa i a l’Espai Vela. Pel que fa a la mobilitat, repetirà el serveix nocturn d’autobusos amb parades intermèdies i hi haurà un servei ininterromput de trens i ferrocarrils de la S1 durant les nits de divendres i dissabte cada hora.

La programació serà totalment presencial

El programa d’activitats compta amb prop de 300 activitats per a tots els gustos. S’oferiran visites guiades i portes obertes al patrimoni egarenc com La Seu d’Egara adaptats per a persones amb diversitat funcional. La plaça del Rector Homs serà lloc per a la música clàssica o com el projecte Terrassa Sonora i al Parc dels Catalans actuaran els caps de cartell Doctor Prats, Rosario Flores i la Casa Azul. A la plaça Nova i Vella també hi vindran grups internacionals de música i nacionals molt famosos.

Per a les famílies, hi haurà diferents espais per a ells. El Parc de Sant Jordi es consolida com a espai per a oferta tranquil·la per qui vulgui fugir de la gentada. Serà un espai de descans amb tallers dinamitzats per l’Associació Vegana de Catalunya i a la nit, hi passaran diferents artistes de la comèdia local. La Festa Major infantil tindrà l’escenari al Parc de Vallparadís del 2 al 4 de juliol.

Per aquesta Festa Infantil, s’ha aconseguit que s’impliquin moltes entitats i col·lectius com l’Associació de Màgia i Il·lusionisme, l’Orella Verda, la Comunitat Islàmica de Terrassa, Vadejoc i diverses Escoles Bressol que estaran fent activitats per a infants de fins a 3 anys.

A la Rambla, hi haurà la Fira d’Estiu i la Fira d’atraccions i la plaça Can Roca trobareu la fanzone del Mundial d’Hoquei Femení amb escenari que passaran diferents cantants locals. Aquest any també es dona molt valor a l’esport amb la tornada de la Pedalada Popular, la Cursa Atlètica i molt més.

El Castell de Focs serà a diferents llocs de forma simultània. A la zona centre, es llançaran al Pati de l’Escola Pia. A l’est serà a l’antic espai de la piscina de Ca n’Anglada. A l’Oest, Ronda de Ponent i al Sud a la zona d’aparcament de la zona de Can Jofresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...