La Funerària de Terrassa dedica un espai al dol gestacional, perinatal i neonatal

L’espai vol servir com a lloc de comiat de famílies que han perdut a nadons gestants
L’Espai de dol gestacional, perinatal i neonatal | Petit Terrassa
AINHOA SANTIN
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

La Funerària de Terrassa habilita un espai de dol gestacional, perinatal i neonatal al Cementiri Municipal de la ciutat. Aquest projecte s’afegeix al programa Terrassa, Ciutat Compassiva. Terrassa al teu costat, que promou xarxes de suport social per acompanyar a persones amb una malaltia avançada i al final de la vida, així com a les famílies.

L’espai és un espai de marbre blanc amb papallones blaves volant que simbolitzen el do gestacional i les seves emocions. Al costat, l’acompanya la cita ‘Un estel fugaç no es valora pel temps que es veu, sinó per la intensitat de la llum que dona.

En la presentació d’aquest matí, el president de la Funerària Isaac Albert ha destacat la necessitat d’acompanyament en aquest Dol: “Hem volgut atorgar un espai físic a una realitat molt amagada. La pèrdua d’un fill durant la seva gestació és un dolor immens i no comptàvem d’un espai d’expressió ni de comiat”. En aquest línia, la regidora de Salut Mònica Polo ha apel·lat a la responsabilitat afectiva de la societat per “deixar de desautoritzar un dol que és necessari i sovint les famílies son incompreses i tracten aquest tema com un tabú”.

A la ciutat de Terrassa, diverses associacions i entitats treballen en acompanyar a les famílies que han perdut un nadó gestant. La psicòloga Marta Torra de l‘Associació Sentim ho ha viscut de ben a prop: “Fa 15 anys, no hi havia informació sobre com actuar ni on acudir” i a l’actualitat, no és gaire diferent. Torra recorda que el pitjor és la resposta de la gent perquè encara no hi ha aquesta sensibilitat. La idea d’aquest espai va sorgir de la regidoria de Salut i s’hi han sumat diverses entitats del sector com també l’Associació Els Dols.

A l’Associació Sentim, s’encarreguen de l’acompanyament emocional grupal per a famílies i per a professionals. A banda de la gran feina que fan a l’entitat, aquest projecte ha permès crear un grup pilot de suport a aquest tipus de pèrdues, en el qual participen 45 persones. Per això, han contactat amb la Funerària, Mútua Terrassa i l’Hospital de la localitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...