L’Ajuntament impulsa un pacte ciutadà per la coeducació lliure de sexisme

La ciutadania està convidada a participar per concretar les accions previstes en el document marc elaborat pel Casal de la Dona de Terrassa
L’acte de presentació del document marc, la setmana passada | (c) Ajuntament de Terrassa
REDACCIÓ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament de Terrassa vol impulsar un pacte per la coeducació que impliqui tota la ciutat en un seguit d’accions per afavorir una educació lliure de sexisme i respectuosa amb la diversitat sexual i de gènere. Una de les mesures que recull el document marc elaborat pel govern local com a base del pacte és la formació dels agents educatius.

Durant l’acte de presentació de la proposta, la regidora d’Educació, Teresa Ciurana va destacar que la mesura era “imprescindible“: “Per aconseguir una societat més igualitària i més justa, s’ha d’incidir sobre l’educació”. “Aquesta ha de ser un pacte de ciutat, i no una mesura unilateral”, va concloure.

La coeducació és l’acció educadora que potencia la igualtat real d’oportunitats i valora l’aportació social i cultural de dones, homes i persones no binàries per igual, sense estereotips sexistes ni LGTBIfòbics.

El document marc ha estat elaborat pel Casal de la Dona de Terrassa per encàrrec dels Serveis d’Educació de l’Ajuntament. Una de les mesures més destacades és la formació dels agents educatius i el desenvolupament de patis escolars coeducatius, afavorint que s’hi puguin desenvolupar toma mena d’activitats no sexistes, o donar més visibilitat a les dones a la Guia d’Activitats Educatives que l’Ajuntament ofereix a les escoles.

Fins ara, han participat en el projecte quatre grups de treball (bressol, infantil, primària, secundària i lleure) formats per representants de diversos centres educatius, entitats i serveis municipals. El projecte s’emmarca en l’Educació 360, que reivindica el valor de l’educació fora de les aules i es nodreix de les pràctiques de Terrassa Aprèn.

Participar al Pacte

Les persones que ho vulguin es poden apuntar a formar part del grup de treball que, en el marc del Terrassa Aprèn, tindrà l’objectiu de concretar les accions presentades en la jornada de la setmana passada i redactar el Pacte per la Coeducació de la Ciutat de Terrassa. Aquest grup està format per persones de la comunitat educativa i per representants del tercer sector, moviments veïnals i entitats culturals, entre d’altres.

El document resultant s’elevarà al Consell de l’Educació de Terrassa i, posteriorment, s’oferirà a tota la ciutat per tal de recollir i aconseguir les adhesions d’entitats i institucions relacionades de manera directa o indirecta amb l’àmbit de l’educació.

Les notícies més vistes

No hi ha dades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...