Publicitat

L’Ajuntament posa l’accent en l’educació del reciclatge a nivell escolar

1850 alumnes de 6è de primària i primer d’ESO s’han beneficiat d’aquest projecte
A la presentació | Cedida
REDACCIÓ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Coincidint amb la Setmana Internacional del Compost, l’Ajuntament de Terrassa ha volgut posar l’accent en el reciclatge de material orgànic. Sota el lema ‘El compost: per a la regeneració del sòl’, el Consistori ha iniciat una activitat per fomentar la separació correcta dels residus i del procés del compostatge. Així, 1850 alumnes de 6è de primària i primer d’ESO s’han beneficiat d’aquest projecte i rebran un cubell de matèria orgànica, un lot de bosses compostables i un tríptic informatiu de la campanya.

El material cedit servirà per treballar amb l’alumnat sobre com fer del residu orgànic un recurs, a través d’horts escolars que tenen i fan auto compostatge. Consisteix a fer foradets al cubell amb una bossa de compostatge. Amb aquest tipus de cubell s’afavoreix la ventilació i l’evaporació de l’aigua que contenen els residus orgànics. Després, cal dipositar la bossa en el contenidor d’orgànica.

Han participat un total de 24 centres educatius de Terrassa: Delta, Lumen, Cingle, El Vallès, Santa Teresa de Jesús, Institut Ègara, Font de l’Alba, la Nova Electra, Mare de Déu del Carme, Joaquima de Vedruna, Ramon Pont, Ponent, Isaac Peral, Maria Auxiliadora, Petit Estel La Nova, Vedruna Vall, Rosella, La Roda, França, Creixen, Serra de l’Obac, Col·legi Martí, Sagrat Cor i l’Escola Tecnos.

Un dels objectius d’aquesta actuació és que infants i joves assumeixin que és important separar en origen les restes de menjar, evitar que aquests s’aboquin al contenidor gris de resta i reduir la presència de residus no orgànics en el contenidor marró.

L’Ajuntament col·labora amb els centres escolars des de l’any 2004 per fomentar la generació de compost, cedint autocompostadors, fent un seguiment sobre el seu ús i impartint sessions informatives. Actualment, 16 escoles tenen aquest material.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...