L’Escola El Vallès participa al programa educatiu d’innovació ‘Magnet’ en aliança amb l’UPC

El programa consisteix en fer un seguiment entre un centre educatiu i universitari mentre realitzen un projecte innovador per motivar a l’alumnat
Tot a punt per començar amb el programa ‘Magnet’ | (c) Departament Educació de la Generalitat
AINHOA SANTIN
info@pettiterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia


Terrassa torna a participar en el programa educatiu ‘Magnet’ amb l‘Escola El Vallès a través d’una aliança amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb seu a la ciutat. La iniciativa consisteix a desenvolupar al centre educatiu un projecte, en aquest cas científic, per fomentar les competències de l’alumnat. L‘UPC juntament amb ‘Magnet’ l’acompanyaran en el procés.

El programa ‘Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu‘ ja s’havia estrenat el curs anterior amb la participació de l’Institut Nicolau Copèrnic i vinculat amb Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). Aquest any, l’Escola El Vallès és una de les set escoles catalanes escollides per formar part del programa i comptarà amb l’experiència de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), per la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM), que formen part de l’UPC.

Així, l’aliança amb aquesta entitat d’estudis superiors capacitarà a El Vallès per fer servir el coneixement científic com a eix del procés d’aprenentatge de l’alumnat. El centre educatiu també potenciarà la robòtica i l’ús d’eines STEAM que estimulen el pensament lògic, la imaginació i l’ús de diferents llenguatges per expressar-se. D’altra banda, l’UPC aportarà la seva veu de l’experiència en els camps de l’enginyeria, la tecnologia aeroespacial, l’òptica i l’optometria, la indústria dels videojocs i la tecnologia multimèdia.

Durant el desenvolupament de les activitats, el programa ‘Magnet’ vetllarà pel seu èxit. Cada centre educatiu seleccionat comptarà amb assessorament durant el projecte d’innovació amb un formador extern que ajudarà a l’equip docent i mediarà entre les dues entitats educatives. La iniciativa també s’encarregarà d’aportar recursos, fer sessions de formació amb els professors i una difusió del projecte del centre i les activitats que s’hi desenvolupin dins d’aquest marc.

El programa Magnet s’ha dut a terme en 33 centres educatius amb un total de 10.168 alumnes i 1.107 docents de 20 municipis de tot Catalunya. Aquest projecte està impulsat per la Fundació Bofill, el Departament d’Educació de la Generalitat i l’ICE-UAB.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...