L’Hospital Mútua Terrassa introdueix les proves farmacogenètiques al Servei de Salut Mental Infanto-Juvenil

Aquestes proves permeten investigar les variants genètiques del pacient per preveure com li afectarà un tractament
Imatge d’un científic amb cadenes de genoma humà.
AINHOA SANTIN
info@petiterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

L’efectivitat dels tractaments farmacològics varia segons les alteracions genètiques de cada pacient. L’Hospital Universitari Mútua de Terrassa (HUMT) ha introduït les proves farmacogenètiques al Servei de Salut Mental Infanto-Juvenil en comprovar el seu bon funcionament a través d’un estudi del seu departament. Aquestes anàlisis permeten preveure com respondrà un pacient a un tractament segons els seus gens.

La Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa (FDRMT) amb la Mª Jesús com a cap d’investigació, ha desenvolupat aquesta línia d’investigació farmacogenètica orientada a preveure els problemes de metabolització dels tractaments amb psicofàrmacs i personalitzar-los segons les característiques genètiques de cada pacient.

Els resultats han demostrat que implementar les proves farmacogenètiques millora els resultats clínics en infants i adolescents amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) que presentaven resistència al tractament. Així, l’HUMT ha introduït la realització de proves farmacogenètiques a tots els usuaris del Servei de Salut Mental Infanto-Juvenil en veure que el 90% dels pacients han millorat amb la informació genètica.

Què és la farmacogenètica i quins beneficis clínics comporta?

És la ciència que investiga les variants genètiques que afecten els enzims que metabolitzen els fàrmacs i a les seves dianes. Aquestes variants poden incrementar o reduir significativament l’eliminació de fàrmacs del cos i determinar la seva eficàcia i seguretat. L’ajustament de les dosis clíniques del tractament segons el perfil genètic pot ajudar a l’eficàcia dels fàrmacs.

Les notícies més vistes

No hi ha dades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...