Nova guia per abordar les situacions de violències sexuals als centres educatius

La guia va dirigida als professionals i docents dels centres per ensenyar a com abordar aquests casos
Nens a l’entrada de l’escola | Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Els departaments d’Educació i d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat han presentat la Guia d’acompanyament i bon tracte a l’alumnat que verbalitza situacions de violències sexuals. Va dirigida als professionals i docents dels centres educatius amb l’objectiu d’orientar-los a detectar i abordar aquestes agressions en l’àmbit escolar.

La directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich ha explicat que s’ha creat tenint en compte el nou protocol d’abordatge de les violències masclistes, “amb aquesta mesura es posa la prevenció estructural i reparació al centre. Pas a pas, estem fent esquerdes entre totes a la cultura de la violació i al masclisme”.

A la guia s’ofereixen un seguit d’eines per facilitar l’abordatge de l’alumnat víctima de violència sexual, i es donen pautes sobre com actuar davant una revelació d’aquest tipus, per evitar, sobretot, que la víctima hagi d’exposar de forma reiterada l’experiència traumàtica viscuda o que el receptor ho rebi amb judicis previs.

El document recull indicacions sobre com acollir l’infant a partir de principis bàsics com escoltar, atendre, protegir, creure, apoderar i actuar. Un cop s’hagi escoltat el relat, el docent recollirà la informació per escrit d’allò que ha apreciat a través de les emocions de la víctima i ho notificarà a la Fiscalia de Menors, DGAIA, jutjats o Mossos d’Esquadra.

El centre també té el suport de la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV) del Departament d’Educació. Per facilitar la recuperació emocional, és important que l’infant o adolescent mantingui les seves rutines acadèmiques i els vincles amb les amistats del centre.

En aquest enllaç d’Educació de la Generalitat, trobareu la guia sencera en pdf.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...