Obert el termini per a demanar ajuts per a activitats extraescolars i d’estiu 2023

Les inscripcions ja es poden realitzar a partir d’avui en línia i fins el dilluns 6 de març
Nens i nenes a extraescolars de música | Petit Terrassa
AINHOA SANTIN
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament de Terrassa ha obert la convocatòria de sol·licitud d’ajuts per a activitats extraescolars per aquest curs i d’estiu 2023. Aquestes prestacions volen afavorir l’accés d’infants i joves a les diverses activitats socioeducatives organitzades a la ciutat per mitigar la desigualtat social i els riscos d’exclusió social. Les inscripcions ja es poden realitzar a partir d’avui en línia i fins el dilluns 6 de març i es poden demanar les dues prestacions en un sol tràmit.

Les persones beneficiàries de les prestacions hauran d’haver complert fins a 18 anys i han d’estar empadronats al municipi de Terrassa. Per a les persones amb diversitat funcional igual o superior al 33%, s’amplia l’edat màxima a 22 anys.

L’ajut a les activitats extraescolars en període lectiu el curs 2022-2023 seran d’un màxim de 750 euros per unitat familiar. Cada infant tindrà un import màxim de 300 euros a repartir a una o més activitats.

Pel que fa a la prestació per a la realització d’activitats d’estiu l’any 2023, l’import màxim destinat a la despesa d’inscripció a les activitats serà de 57 euros per setmana. En el cas que també es sol·liciti, l’import màxim de la prestació destinada a la despesa del servei de menjador de l’activitat serà de 6,5 euros per dia. El pagament de les prestacions es farà directament a les empreses o entitats organitzadores.

Requisits i presentació de sol·licituds

La sol·licitud s’ha de presentar per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament fins al dilluns 6 de març. Per a presentar-la, és imprescindible disposar d’identificació digital. Aquelles persones que no disposin de mitjans informàtics propis o dels coneixements necessaris per fer el tràmit en línia podran sol·licitar cita prèvia als Punts d’Orientació Social.

Aquestes prestacions podran sol·licitar-les les mares, pares, tutors/es o persones encarregades de la guarda i protecció d’infants i adolescents que s’inscriguin a activitats extraescolars i/o d’estiu organitzades a la ciutat de Terrassa i que compleixin els següents requisits:

  • Estar empadronades en el terme municipal de Terrassa, malgrat que es valoraran aquelles situacions excepcionals que dificultin l’empadronament.
  • Que la unitat familiar de convivència de la persona sol·licitant reuneixi els requisits econòmics establerts. Per exemple, per a l’any 2023, els ingressos mensuals nets de la unitat familiar de convivència per tenir dret a ajuda seran: unitat de dos membres, 1.115,48 € mensuals; tres membres, 1.434,18 € mensuals; quatre membres, 1.752,89 € mensuals; cinc membres, 2.071,60 € mensuals.
  • No disposar de béns immobles diferents a l’habitatge habitual o de rendes de l’activitat econòmica o rendes del capital que proporcionin recursos alternatius suficients per atendre la necessitat per a la qual se sol·licita l’ajut econòmic.

Les notícies més vistes

No hi ha dades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...