Publicitat

Oberta la petició de cita prèvia per vacunar contra la covid els infants de 5 a 11 anys

Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

REDACCIÓ | La cita prèvia per a aquelles famílies que vulguin vacunar els infants de 5 a 11 anys contra el covid-19 ja es pot sol·licitar a través de la web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/. Avui han arribat a Catalunya les més de 230.000 vacunes pediàtriques que es començaran a posar a partir de dimecres als punts de vacunació habituals. La mesura es dirigeix a un total de 550.000 nens i nenes de Catalunya i compta amb l’aval dels especialistes en Pediatria i de l’experiència de vacunació en d’altres països com els Estats Units, on s’han distribuït ja més de cinc milions de dosis sense efectes adversos greus.

La vacunació infantil contra el covid-19 es realitzarà amb dues dosis reduïdes de la vacuna de Pfizer. La dosi pels adults és de 30 micrograms, mentre que pels petits i petites serà de 10 micrograms independentment de l’edat dels destinataris. Les dues dosis s’aplicaran amb una interval de vuit setmanes. La cita prèvia s’ha obert per a tot el grup d’entre 5 i 11 anys a la vegada.

A l’hora de rebre la vacuna, òbviament, els infants han d’anar acompanyats dels seus progenitors. Si van a vacunar-se amb avis, àvies, d’altres familiars o tutors hauran de portar un document de consentiment informat que es pot descarregar des d’aquest enllaç.

Els infants que ja hagin passat el covid —detectat mitjançant un test d’antígens (TAR), una PCR o un anàlisi de serologia positiu— es vacunaran amb una sola dosi a partir de les 4-8 setmanes després del diagnòstic de la infecció o la data d’inici de símptomes. En cas de tenir infecció després de la primera dosi, es completarà la pauta amb una segona quan hagin transcorregut de quatre a vuit setmanes de la infecció. Per últim, qui compleixi 12 anys en els propers mesos es vacunarà amb una dosi de vacuna pediàtrica; si en compleix 12 entre la primera i la segona dosi, aquesta darrera serà una dosi d’adults.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...