Qualla Kids, un sistema creat al Vallès per unes recollides escolars àgils i segures

L’aplicació permet que escoles i famílies estiguin en contacte permanent i immediat per gestionar de forma àgil i segura la sortida de la canalla del cole, entre d’altres temes
L’estand de Qualla a la fira SIMO de Madrid, la setmana passada | Cedida
MARC SABATER
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Recollir els nens o nenes de l’escola pot ser un maldecap tant per a les famílies com per als centres educatius, ja sigui per temes logístics i organitzatius com per tot allò relacionat amb la seguretat. Una empresa vallesana, Qualla Kids, amb seu a Sabadell, ha creat un sistema que simplifica el procés mitjançant la tecnologia. Es tracta d’una aplicació que, a través d’un dispositiu com el mòbil o una tauleta, garanteix una recollida àgil i segura i un intercanvi d’informació permanent i al moment entre les famílies i l’escola.

El sistema funciona a través d’un programa que registra totes les transaccions entre escola i família, i que crea un registre digital de les recollides i les arribades, entre d’altres. Les famílies usuàries reben automàticament una notificació que els indica que el seu fill l’han recollit, de quina escola, per part de qui i a quina hora. La plataforma, en definitiva, automatitza les habituals trucades de mòbil o missatges de whatsapp per saber si l’avi o àvia, el cangur o el monitor ja ha anat a buscar la canalla, per exemple.

Es calcula que cada nen o nena té una mitjana anual de set persones del seu entorn que s’encarreguen, en un moment o altre, de recollir-lo a l’escola, institut o extraescolar. Encara que en tots aquests casos es demana una autorització, els canvis de darrera hora i els problemes de comunicació fan que en moltes ocasions la decisió final es delegui en els docents que controlen la recollida. Amb Qualla, qualsevol eventualitat s’actualitza al moment i la reben totes les parts implicades, de forma que s’agilitza molt el procés i, el més important, es minimitzen les incidències. “Permet que les famílies puguin fer canvis a darrera hora, que els docents ho sàpiguen a l’instant i que tot quedi documentat mitjançant registres, generant tranquil·litat immediata”, resumeix Carles Porta, responsable de l’empresa creadora de l’aplicació

Múltiples aplicacions

El sistema, a més, es por aplicar en d’altres camps de l’activitat escolar com l’assistència al menjador, les dietes especials o el control d’al·lèrgies, o la signatura d’autoritzacions diverses per part dels pares, sense haver d’imprimir res i amb un registre automàtic per a l’escola.

Actualment, ja hi ha 78 centres que utilitzen Qualla Kids, amb un global de 15.000 usuaris y, de moment, 420.000 recollides registrades. No només es tracta d’escoles, sinó també d’acadèmies i espais d’activitats extraescolars i, fins i tot, hotels familiars. En el cas de Terrassa, per exemple, fan servir l’app l’Escola Pia Terrassa, l’Atlètic Terrassa Hockey Club i el CD Terrassa Hockey.

Qualla Kids va néixer a Sabadell el 2017, però va començar la seva comercialització el desembre del 2021. La setmana passada, la proposta es va presentar a la fira SIMO Educació d’Ifema, a Madrid després que fos seleccionada per la Plataforma Innova d’aquest saló. Amb aquesta plataforma, SIMO reconeix “la innovació a l’àmbit de la tecnologia per a l’educació i la tasca que, en aquest sentit, estan duent a terme empreses del sector”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...