Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a Terrassa amb carrosses renovades

Més 600 persones, entre músics i patges, acompanyaran els Reis Blanc, Ros i Negre en la seva Cavalcada per la ciutat
Jordi Ballart en la presentació de la Cavalcada de Reis | AINHOA SANTIN
AINHOA SANTIN
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Procedents de l’Orient llunyà, Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran el 5 de gener a Terrassa per recórrer els carrers en la tradicional Cavalcada de Reis. Un total de 660 persones, entre músics i patges, participaran a la desfilada que, enguany, estrenarà tres carrosses creades per alumnes i exalumnes l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa sota la direcció de Sebastià Brosa amb el vistiplau del Centre Cultural El Social i l’Ajuntament. “La idea és tornar als orígens i evocar als presents que, segons la tradició, cadascun dels Reis van oferir: or, encens i mirra“, avança l’alcalde Jordi Ballart.

Una altra de les altres novetats d’aquest any serà el canvi d’ubicació de l’escenari per rebre a Ses Majestats a final de la Cavalcada. Per guanyar espai per al públic assistent i que el major nombre de persones possible pugui seguir-los en directe, serà davant del Mercat de la Independència. Així, està previst que arribi la carrossa del Patge Xiu Xiu cap a les 19.45 al Raval de Montserrat i seguidament, ho facin els Reis a les 20.30.

Arribada d’en Xiu Xiu

Com ja és tradició, el dilluns 26 de desembre arribarà a la ciutat el Patge Xiu Xiu. Ho farà en tren a l’Estació del Nord (18.00), on el rebrà l’alcalde acompanyat dels responsables d’El Social. Des d’allà, el Patge Reial es dirigirà al Raval de Montserrat seguint un itinerari que el portarà pel carrer del Nord, la plaça de Jacint Verdaguer, el Camí Fondo, placeta de Saragossa, carrer del Teatre, Font Vella, plaça Vella, carrer Major i carrer de la Unió. Un cop al Raval de Montserrat, tindrà lloc el ball de benvinguda per part de l’Àliga de Terrassa i en Xiu Xiu llegirà el seu tradicional pregó i començarà la recollida de cartes destinades als Reis. Fins al 5 de gener, estarà visitant els diferents districtes per recollir més cartes.

Cavalcada de Reis d’Orient

A la tarda del 5 de gener, Ses Majestats arribaran en helicòpter a la plaça de les Nacions Unides (16.45), on seran rebuts per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras i dels responsables d’El Social. Allà mateix (des de les 16.00) hi haurà la Festa de Benvinguda que comptarà amb un espectacle a càrrec de Miqui Giménez i els Bastoners de Terrassa, així com del Patge Xiu Xiu, que recollirà les darreres cartes dels infants.

A partir de les 18.00, s’iniciarà la Cavalcada dels Reis amb carrosses, patges i bandes musicals. que sortirà del carrer de Vallhonrat en direcció a la Rambla per iniciar un recorregut que passarà per la Rambla d’Ègara i seguirà pel passeig del Vint-i-dos de Juliol (on s’hi disposarà d’un espai per a les persones amb capacitats diverses), el carrer del Nord, el carrer de la Societat, la plaça de la Creu Gran, el carrer de la Creu Gran, el carrer de Sant Antoni, la plaça del Doctor Robert, el passeig del Comte d’Ègara, el carrer de la Font Vella, la plaça Vella, el carrer de Gavatxons i la plaça de la Font Trobada per arribar al Raval de Montserrat, on l’alcalde rebrà Ses Majestats i els lliurarà la Clau de la Ciutat per tal que puguin entrar a totes les llars a deixar els regals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...