Terrassa celebra el Mes de la Pau amb activitats per a tots els públics

La celebració, que commemora la mort de Gandhi, pretén transmetre a nens i adults la necessitat d’aconseguir una societat lliure de violència
Toni Massagué, a un dels seus espectacles | © Petit Terrassa
RUBÉN ESTÉVEZ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Arrenca aquest divendres la desena edició del Mes de la Pau, amb l’objectiu de difondre els valors de l’educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans, especialment entre els infants, per transmetre la necessitat d’aconseguir una societat lliure de violència.

L’esdeveniment, però, ha tingut una petita prèvia; fa unes setmanes, es va celebrar un concurs de dibuix perquè els infants de la ciutat donessin la seva visió d’algun element que representés la pau. Amb la col·laboració de la BCT Xarxa, es van escollir les propostes guanyadores per elaborar el primer Memory de la Pau, un joc gegant que recorrerà totes les biblioteques fins a principis de gener. A més, també s’ha creat una versió per poder jugar-hi online.

Pel que fa a la resta de la programació, veurem al rondallaire Toni Massagué per les biblioteques egarenques amb l’espectacle “Pau, Pau, Pau”, on farà que cadascú dels infants sigui conscient de quina polsada de sorra pot afegir per contribuir a un món més pacífic. Tanmateix, a cada biblioteca municipal de la ciutat hi haurà un Arbre de la Pau, on tothom qui vulgui podrà escriure missatges de pau en les seves fulles. Per a un públic més adult, destaca la proposta “Relats amb nom de Dona”, organitzada per l’entitat Petits Detalls i on es mostra la situació de violència que pateixen les dones a Uganda.

L’origen de la celebració d’aquest mes se situa en la celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, que se celebra el 30 de gener, el que commemora la mort de Mahatma Gandhi, reconegut polític indi per la seva tasca a favor del pacifisme. A causa de la pandèmia, en els darrers anys es va canviar el mes de celebració, celebrant-se actualment en el mes de novembre.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...