Terrassa organitza la primera Cursa Infantil Adaptada

El certamen serà el diumenge 16 d’octubre a les 11.00 al Raval de Montserrat i caldrà reserva prèvia gratuïta
La regidora Mònica Polo a la roda de premsa d’aquest matí | (c) Ajuntament de Terrassa
AINHOA SANTIN
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament de Terrassa organitza la primera cursa adaptada per a infants amb capacitats diverses. El certamen serà el diumenge 16 d’octubre a les 11.00 al Raval de Montserrat i caldrà reserva prèvia gratuïta al telèfon i WhatsApp 646 387 691. L’organització de l’activitat ha estat en col·laboració amb l’Associació Cors Lluitadors de Duchenne. El padrí de la cursa serà l’esportista paralímpic de bàsquet terrassenc Jordi Ruiz.

La cursa està adreçada a infants de 3 a 15 anys amb mobilitat reduïda i podran escollir si recórrer 10 o 30 metres de distància. Els participants podran utilitzar tots els suports i acompanyants necessaris. La cursa no és competitiva i es desenvoluparà per torns de 3 o 4 infants, agrupats per edats i necessitats de suport similars.

La regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Mónica Polo, l’ha presentada avui: “Amb aquesta iniciativa volem trencar barreres i no només físiques, sinó també psicològiques, sensorials i socials”.

Va ser Noemí Ruiz, mare d’una nena amb capacitat diversa, qui va engegar amb aquest projecte a Catalunya, l’agost passat. Des de llavors, ja s’han celebrat més d’una trentena de curses adaptades arreu del país. “Els infants amb dificultats motrius no tenen gaires oportunitats d’esports” ha sentenciat Ruiz.

Al final de la cursa, hi haurà un stand amb informació i productes de diferents associacions de la ciutat vinculades amb aquesta causa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...