Publicitat

Un seguici amb més de 200 persones per rebre Ses Majestats els Reis d’Orient a Terrassa

Per evitar aglomeracions durant la Cavalcada, el seguici ha canviat de recorregut
El Rei Ros, a la Cavalcada de Terrassa de l’any 2020 | (c) Mireia Comas / Petit Terrassa
REDACCIÓ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran demà a la tarda a Terrassa i faran un recorregut diferent de l’any passat amb un seguici de més de 200 persones fins al Raval de Montserrat. Aquest any, la Cavalcada dels Reis a Terrassa torna al carrer gairebé en un format normal, exceptuant el reforç de les mesures preventives sanitàries davant l’escalada de contagis de covid-19. Aquest any també es faran cavalcades als barris de Vilardell, les Fonts i les Arenes, la Grípia i Can Montllor.

Com és tradició, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran en helicòpter al al Camp de Futbol Municipal de la Maurina (16.45). Abans (16.00), el Patge Xiu-xiu obrirà la Festa de Benvinguda amb molta il·lusió recollint les últimes cartes dels nens i nens al ritme de la música de Miqui Giménez. Mentrestant, hi haurà tallers i activitats infantils tot esperant els protagonistes de la nit més màgica de l’any.

Un cop aterrin, l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart rebrà als Reis d’Orient, que seran obsequiats amb el tradicional Ball de Reis, organitzat pels Bastoners de Terrassa. Allà mateix, Ses Majestats dirigiran unes primeres paraules als infants abans de pujar a les seves carrosses i es donarà pas a la Gran Cavalcada dels Reis.

Trencant la tradició, el recorregut ha canviat. Aquest any, la comitiva i els Reis d’Orient sortiran (18.00) del carrer de Vallhonrat cap a la Rambla d’Ègara, amb un recorregut de gairebé dues hores. Aquest canvi permetrà eixamplar la zona on el públic podrà col·locar-se per veure a Ses Majestats i evitar aglomeracions. L’itinerari previst és el següent:

 • Plaça del Turó de l’Argila | 18.00
 • Carrer de Vallhonrat
 • Rambla d’Ègara
 • Passeig del 22 de Juliol ( lloc reservat especialment per a persones discapacitades)
 • Carrer del Nord
 • Carrer de la Societat
 • Plaça de la Creu Gran
 • Carrer de Sant Antoni
 • Plaça del Doctor Robert
 • Passeig del Comte d’Ègara
 • Carrer de la Font Vella
 • Carrer de Gavatxons
 • Plaça de la Font Trobada
 • Raval de Montserrat | 19.45

Per a les persones amb discapacitat, l’Ajuntament ha habilitat un espai amb bona visibilitat al passeig del Vint-i-dos de Juliol, a l’alçada de la benzinera, poc abans de la rotonda de la carretera de Rellinars. A més, també hi haurà una intèrpret de llengua de signes durant els discursos de la cerimònia de recepció dels Reis al Raval de Montserrat.

Així seguint totes les recomanacions vigents i mesures de seguretat, Melcior, Gaspar i Baltasar acompanyats de carrosses, patges i música desfilaran pels carrers de Terrassa. Un cop Ses Majestats arribin al Raval de Montserrat, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, els lliurarà de manera simbòlica la Clau de la Ciutat perquè puguin entrar a totes les llars i portar a tots els nens i nenes terrassenques regals i esperança. Després dels tradicionals focs d’artifici, l’alcalde convidarà els Reis i el Xiu-Xiu a rebre la resta de membres del consistori i es donarà per acabada la celebració per donar pas a la millor nit de l’any 2022.

Cavalcades a cinc districtes més

Un any més, els Reis d’Orient arribaran a tots els racons de la gran ciutat de Terrassa per no deixar a cap família sense la il·lusió de veure’ls. Es faran cavalcades als barris de Vilardell, les Fonts i les Arenes, la Grípia i Can Montllor, les quals també comptaran amb presència policial per garantir-ne el correcte desenvolupament.

La Cavalcada de les Arenes, Can Montllor i la Grípia començarà a les 17.30 realitzant el següent itinerari: sortida de l’Escola Joan XXIII, carrer de Joan XXIII, carrer de Sierra Nevada, carrer d’Olot, carrer de Solsona, carretera de Castellar, carrer de les Borges Blanques, avinguda del Pintor Mir, carrer del Besós, carrer del Mont Perdut, passeig del Vint-i-dos de Juliol, carrer de l’Aneto i carrer del Tibidabo, per finalitzar a l’Escola Joan XXIII.

La Cavalcada de les Fonts està previst que comenci a les 18.00, sortint del Centre Social situat al carrer de Santa Teresa i amb el recorregut següent: carrer de Mossèn Josep Pons, passeig de Lola Anglada, carrer de Sant Agustí, carrer de Roma, plaça de Manel Mañas, carrer del Turonet, carrer del Bisbe Sanahuja, camí de Can Falguera, amb una breu aturada a la Capella de Can Falguera —on els Reis faran adoració davant el pessebre que hi ha instal·lat— carrer de la Verge de Fàtima, carrer de Sant Quirze, carrer de l’Església, carrer dels Horts, carrer de Sant Quirze, carrer de la Mare de Déu del Roser, avinguda de Mossèn Perramón, passeig del Ferrocarril, carrer de santa Rosa i carrer de Josep Mitats, finalitzant al Poliesportiu de les Fonts.

Pel que fa al recorregut de la Cavalcada del barri de Vilardell, que començarà a les 17.30 a l’avinguda de Madrid, el recorregut passarà pels carrers de la Rioja, Compostela, Pamplona i avinguda de Madrid, per finalitzar al Pàrquing Vilardell.

Mesures de seguretat

Tots els participants de la comitiva, procedents de les diverses entitats amb qui contacten Ses Majestats per tal de fer més lluïda la seva arribada a la ciutat, passaran un test d’antígens durant el matí del dia 5 de gener i desfilaran amb mascareta i guardant distància entre carrosses i comparses. Ses Majestats també ho faran i demanen al públic que segueixin el seu exemple.

Pel que fa als espectadors, la Casa de Ses Majestats els Reis d’Orient els demana seguir, també, algunes normes per garantir una Cavalcada segura. Caldrà dur la mascareta ben posada en tot moment —fins i tot, si és possible, pels més petits— i intentar mantenir la distància de seguretat entre bombolles de convivència. També cal evitar els trams amb més aglomeració i controlar el temps per tal d’arribar al tram on veure la desfilada sense haver-se d’esperar

La Policia Municipal de Terrassa ha preparat un dispositiu amb una cinquantena d’efectius, entre agents i personal auxiliar de seguretat, amb la finalitat de prevenir i evitar que es produeixi qualsevol tipus d’incident i poder garantir la seguretat de tothom

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...