Publicitat

Tot a punt per celebrar la XIX edició de la Fira Modernista

Diverses activitats de la programació estan adaptades per a les amb diversitat funcional o amb TEA
Picnic modernista | cedida
AINHOA SANTIN
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email

La XIX Fira Modernista de Terrassa ja està del tot preparada. Aquest cap de setmana tornarà a ser totalment presencial després de dos anys marcat per limitacions provocades per la pandèmia.

La inauguració serà aquest divendres 6 de maig (21:30) amb la presència de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i els regidors de l’Ajuntament. La temàtica protagonista de l’edició d’enguany serà la universitat tot coincidint amb el 120è aniversari de l’Escola d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) associada a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Així durant l’acte s’il·luminarà i es faran obres teatrals i musicals.

La Fira Modernista compleix 19 anys organitzant activitats per donar a conèixer el Modernisme terrassenc, a preservar-ho i projectar-ho fora de les portes de Terrassa. El seu èxit l’ha convertida en precursora d’altres fires dedicades al mateix i va ser distingida l’any 2017 per la Generalitat com a Festa Local d’Interès Turístic i està inclosa dins del calendari de Fires de Catalunya. Enguany, participarà la Xarxa Europea del Modernisme i comptarà amb la presència de la Asociación Nacional de Entitades Modernistas (ANEM).

Una programació a l’estil del 1900

Durant el cap de setmana del 6 al 8 de maig, prop de 400 activitats tindran lloc a Terrassa i estaran repartides en set emplaçaments de la ciutat i aposten per conscienciar sobre la necessitat de conservació del patrimoni material i immaterial que tant identifica la ciutat.

Les novetats d’aquesta edició són la Milla Modernista que serà una carrera atlètica a l’estil del 1900 pel Raval de Montserrat, més visites guiades (inclús nocturnes) i portes obertes als equipaments modernistes que estaran adaptades per a persones amb TEA i diversitat funcional i caldrà inscripció prèvia amb un preu d’1€ als itineraris guiats. El Teatre Principal oferirà obres de teatre de l’època de franc. El Tren Modernista tornarà a recórrer els carrers cèntrics de la ciutat i tindrà la taquilla al seu lloc de sortida, el Parc dels Catalans. Cal no oblidar el Mercat d’Alimentació Artesana a la rambla d’Ègara, el Mercat d’Artesania a la plaça de Josep Freixa i Argemí.

Totes les activitats infantils i familiars es podran consultar a l’enllaç de l’Agenda del Petit Terrassa.

Accessibilitat per a tothom

Algunes de les propostes de visites guiades disposaran de dispositius de so amplificat i bucles magnètics individuals adreçats a les persones amb dificultats auditives i també, i en col·laboració amb el Servei de Capacitats Diverses, s’ha desenvolupat un producte turístic específic per a famílies TEA (Trastorn de l’Espectre Autista).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...