La UNICEF reconeix Terrassa com a Ciutat Amiga de la Infància i l’Adolescència

La ciutat és l’únic municipi català que rep la distinció aquest any. El lliurament es farà el 10 de desembre a Madrid.
REDACCIÓ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

La UNICEF ha reconegut a Terrassa com a Ciutat Amiga de la Infància i Adolescència, un distintiu que posa en valor les polítiques locals orientades a la promoció i protecció dels drets dels infants i adolescents. Terrassa portava des del 2022 treballant per obtenir aquest reconeixement que arriba després d’haver obtingut la candidatura l’octubre de 2023. El lliurament tindrà lloc en un acte, el pròxim 10 de desembre, a Madrid.

UNICEF Espanya, representants del Ministeri de Joventut i Infància, de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i de l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència (IUNDIA), que conformen la Secretaria Permanent de Ciutats Amigues de la Infància, van resoldre divendres la convocatòria de reconeixements 2024, atorgant-los a una vintena de municipis, entre els quals es troba Terrassa, única ciutat catalana que aconsegueix aquest distintiu en aquesta edició.

Amb els d’aquest any ja són 301 els municipis que compten amb aquest reconeixement, de manera que un de cada dos infants que viuen a Espanya ho fan en localitats compromeses amb els drets de la Infància. En el cas de Catalunya, aquesta proporció és del 40 per cent.

Per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, l’atorgament del distintiu que «és el resultat d’unes bones polítiques, de la prioritat i de la voluntat de tenir en compte sempre a la infància i a l’adolescència en aquesta ciutat. Mitjançant el Pla Local de la Infància i l’Adolescència (PLIA), estem empoderant aquest col·lectiu per fer sentir la seva veu, a més de proporcionar-los acompanyament i fomentar la seva autonomia personal».

El Pla , aprovat pel ple municipal el març del 2022, s’estructura en quatre línies estratègiques —dret a la informació i participació, dret a la salut al benestar i a la protecció, dret a l’educació dins i fora de l’escola i dret a viure en entorns saludables i segurs— que es corresponen amb els cinc objectius de Ciutats Amigues de la Infància i que, a la seva vegada, sintetitzen la Declaració dels Drets d’Infants i Adolescents.

Malgrat l’orgull que comporta el reconeixement, “no es pot considerar que estigui tot fet”, explica el regidor d’Infància i Adolescència, Noel Duque, per qui cal aprofundir en la línia de treball que ha estat reconeguda.

La iniciativa Ciutats Amigues de la Infància, que lidera UNICEF Espanya des de l’any 2002 en aliança amb Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència, pretén millorar el benestar de la infància impulsant polítiques locals que garanteixin el ple desenvolupament d’infants i adolescents, vetllant pels seus drets, l’equitat, la participació gràcies a la coordinació amb els actors de diferents sectors.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...