Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
Recurring Event Més sessions: Exposició ‘Il·luminats’

Exposició ‘Il·luminats’

1 desembre 2023 - 10:00 - 14:30

Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC)

Preu: 6€ (entrada Museu) / Menors de 16 anys gratuit

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha obert al públic l’exposició temporal Il·luminats, que mostra l’evolució de la il·luminació a través d’un recorregut històric i tecnològic. La mostra es podrà visitar fins al 17 de març de 2024.

El relat s’inicia amb l’ús del foc a la prehistòria i la utilització dels primers combustibles per cremar i obtenir llum (greixos, olis, espelmes, etc.), fins arribar a la sofisticació actual de les bombetes i aparells lumínics i la gran diversitat d’aplicacions que ens ofereixen. La mostra ofereix també una prospecció sobre quin serà el futur pel que fa a noves formes i tendències en relació a la llum.

A Il·luminats s’analitzen les implicacions socials de la il·luminació i com s’ha controlat l’accés a aquesta tecnologia al llarg de la història per motius econòmics, de poder o de seguretat. Paral·lelament, l’exposició descobreix alguns dels invents en l’àmbit de l’enllumenat que han representat grans revolucions tecnològiques i les figures que els van dissenyar, com Humphrey Davy, William Murdoch o Thomas Edison.

S’hi exposa una petita part del patrimoni del MNACTEC en relació a la il·luminació: una llàntia d’oli romana, el llum de petroli Petromax Estelar, una col·lecció de bombetes antigues o un conjunt de sis llums de mina que mostra l’evolució tecnològica d’aquests objectes, entre d’altres. Diversos interactius acompanyen el visitant durant el recorregut i li permeten conèixer les diferents capacitats lumíniques de les bombetes que tenim a l’abast o curiositats sobre la il·luminació d’altres èpoques.

L’exposició es pot visitar en l’horari habitual del Museu: 

  • De dimarts a divendres, de 09.00 a 18.00.
  • Dissabtes, de 10.00 a 14.30 h i de 15.30 a 19.30.
  • Diumenges i festius, de 10.00 a 14.30.

Mostra els detalls

Data:
1 desembre 2023
Hora:
10:00 - 14:30
Series:
Categoria d'Esdeveniment: