Les recomanacions literàries pel Dia de la Dona

Fotografia per il·lustrar el llibres feministes | Petit Terrassa
Llibreria Bambú
info@llibreriabambu.com
Comparteix aquesta notícia

El dia 8 de Març és el Dia de la Dona i és molt important donar visibilitat al gran treball que realitzen a la Literatura i en tots els àmbits. A la Literatura Infantil, són moltes les escriptores que escriuen contes i cada cop més, moltes temàtiques aborden la igualtat de gènere, l’empoderament i el feminisme.

I aquí són la Verònica i l’Antonina, especialistes en literatura infantil i juvenil de la Llibreria Bambú, per recomanar-nos una selecció d’històries per iniciar als infants a la lectura amb valors inclusius i feministes. Ja sabeu, només llegint ens farem més grans!

Sóc una dona
Autor: Maria Aurèlia Capmany
Il·lustradora: Jorgina Juvé
Editorial: Dimoni Pelut
Aquest és un poema fresc i divertit que expressa amb humor la desigualtat entre homes i dones. Un llibre on l’escriptora reivindica la lluita incansablement perquè les dones ocupin el lloc que els hi correspon. Una delícia per a totes les edats i gèneres.

La igualtat entre noies i nois no és cap broma
Autor/a: VV.AA
Editorial: Larousse
Una combinació de text i il·lustracions per respondre a qüestions que no tenen res de divertit, com per exemple: Per què elles cobren menys que ells?, per què hi ha països on elles no van a l’escola?, el color rosa és només per a les nenes? També mostra exemples d’homes que van trencar els estereotips per deixar clar que elles i ells… són iguals. Un llibre per aprendre a ser un/a mateix/a i desmuntar els estereotips, que persisteixen…

Nens i nenes feministes
Autor/a: Blanca Lacasa i Luis Amavisca
Il·lustrador: Gusti
Editorial: NubeOcho
A les nenes i nens feministes ens agraden tots els colors, dur els cabells de la llargada que vulguem i escollir les nostres joguines. Ens encanta jugar tots junts i mostrar les nostres emocions. Però, sobretot, no volem que hi hagi «coses de noies» ni «coses de nois». La igualtat és cosa de totes i de tots. Un llibre on les nenes i els nens, a través de situacions quotidianes, ens ajuden a entendre-ho.

Pots ser. Un llibre per descobrir-te de la A a la Z
Autor: Bel Olid
Editorial: Pol·len Edicions
Un llibre per descobrir-te de la A a la Z, en què cada lletra representa un adjectiu (de vegades un substantiu) invariable, i que pot servir com a una llarga llista de coses que podem dir a les criatures en comptes de «que guapa» o «que fort». A més, pot ser també un «catàleg» d’expressions de gènere, corporalitats i diferències en què qualsevol criatura pugui trobar-se.

Les princeses més valentes
Autora: Dolores Brown i Sonja Wimmer
Editorial: NubeOcho Ediciones

La princesa Nin és bombera i la princesa Zoe, astronauta; la princesa Cristina té un ull gandul, però juga a bàsquet i és la millor fent punteria, la princesa Manuela està jubilada, la princesa Gilda és empleada en un supermercat. Aquestes són algunes de Les princeses més valentes on les podràs conèixer elles i moltes més en aquest increïble llibre.

Daniela i les dones pirata de la història
Autora: Susanna Isern
Il·lustrat: Gómez
Editorial: NubeOcho
Daniela i les dones pirata de la història - 1La Daniela descobreix un antic llibre de la seva àvia amb les històries de deu valentes dones pirata. Des de les mars de la Xina fins a les costes de Nova York, des de l’antiga Grècia fins als temps moderns, aquestes dones pirata van solcar els oceans a la recerca de riqueses. Encara que moltes vegades les van tractar d’impedir navegar, elles es van negar a acceptar el seu destí o van lluitar per millorar-lo. Awilda, Mary Read, Lai Choi San, Grace O’Malley, Ching Shih… Les seves vides i gestes van inspirar a la Daniela.

Superheroïnes de l’esport… amb poders com els teus
Autora: VVAA
Editorial: Ara Llibres
Deu esportistes que s’esforçaven molt i que ho guanyaven tot (Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, Ona Carbonell, Queralt Castellet, Laia Sanz, Anni Espar, Kaba Gassama, Laia Palau, Núria Picas i Paula Badosa), deu dones, periodistes que les coneixen bé i deu il·lustradores que, totes juntes, han fet aquest llibre per animar les nenes i els nens a fer esport. Aquest llibre conté deu contes i molts, MOLTS SUPERPODERS (com els que tu tens…). Relats plens de valors que, a nenes, a mares i a la societat en general, ens ajuden a no

Les noies juguem a tot
Autora: Natalia Arroyo i Elisa San Juan
Il·lustrador: Roger Zanni
Editorial: Larousse
Perquè ningú en tingui cap dubte: no hi ha esports per a nens i esports per a nenes. Tots podem jugar a tot, gaudir de la disciplina esportiva que ens agradi més i lluitar per aconseguir els nostres objectius. Aquest llibre ho deixa ben clar mentre explica quines són les característiques de més de cinquanta disciplines esportives, siguin individuals o per equips, sobre rodes o a l’aigua, a la neu o sobre el tatami.

La bibliotecària de Bàssora – Una història real de l’Iraq
Autor: Jeanette Winter
Editorial: Tramuntana
L’Alia Muhammad Baker és la bibliotecària de Bàssora, a l’Iraq. Durant catorze anys la biblioteca ha estat un lloc de trobada per a tots aquells/es que estimen els llibres. Fins que va començar la invasió d’Iraq. En un país fustigat per la guerra, on els civils, i especialment les dones, tenen poc poder, aquesta història real sobre la lluita d’una bibliotecària per salvar la valuosa col·lecció de llibres de la comunitat ens recorda que, arreu del món, l’amor per la literatura i el respecte pel coneixement no coneixen fronteres.

La mare i el mar
Autora: Heeyoung Kao
Il·lustrador: Eva Armisén
Editorial: Editorial Principal de los Libros
La mare és una haenyeo, una dona del mar. Cada dia, entra a l’aigua i aguanta la respiració per pescar. Només s’emporta allò que el mar li permet i el cuida com si fos un jardí de flors, perquè, quan jo sigui gran, també pugui nedar entre les onades i convertir-me en una dona del mar. Haenyeo és una paraula coreana que significa, literalment, ‘dones del mar’. El 2016, la UNESCO les va declarar Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Petita & Gran
Autora: Maria Isabel Sánchez
Il·lustradora: Katie Wilson
Editorial: Alba
A Jane Austen li agradaven tant els llibres i gaudir d’històries apassionants que, des de petita, somiava a arribar a ser una gran escriptora. Però a la seva època la gent creia que una noia mai podria escriure tan bé com un home. Jane Austen va demostrar a tothom que s’equivocava. Amb les seves novel·les, es va convertir en una de les escriptores més famoses del món, i les seves històries encara enganxen a milions de lectors avui dia.

Pippi Calcesllargues
Autora: Astrid Lindgren
Editorial: Kokinos
La Pippi Calcesllargues viu sola a la Vil·la Villekulla amb el seu cavall i el seu mico. També té una maleta plena de monedes d’or, i per això pot comprar tots els caramels i les joguines que vulgui. A més de llesta, generosa, divertida, independent i imaginativa, és la nena més forta del món i mai no permet que res, ni ningú, soscavi la seva confiança en si mateixa, ni que cap abusador se surti amb la seva.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...