Els Projectes Musicals de l’Escola de Música de Terrassa compleixen 10 anys amb gairebé 3.000 alumnes

L’activitat, adreçada a l’alumnat de 3r i 4t de primària, vol fomentar la pràctica musical com a element educatiu i com a factor d’igualtat d’oportunitats
Una de les formacions participants | Cedida
REDACCIÓ
info@petitterrass.cat
Comparteix aquesta notícia

Un total de 2.912 alumnes han participat en els Projectes Musicals a les Escoles de l’Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa en els 10 anys de vida de la iniciativa, que aquesta setmana finalitza la seva desena edició. L’objectiu és portar la pràctica musical a les escoles com a via per a desenvolupar diverses habilitats i, alhora, facilitar la igualtat d’oportunitats educatives.

Amb periodicitat setmanal, l’alumnat dels Projectes es dedica durant tot el curs a aprendre a tocar un instrument, de la mà de professorat de l’Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa, en coordinació amb l’especialista de música i l’equip de cada centre. “Aquest projecte aporta molt valor a l’Escola Municipal de Música perquè, com a centre públic, la seva funció ha de ser facilitar l’ensenyament de la música a tothom. Amb aquesta iniciativa. acosta a tot l’alumnat oportunitats educatives que no sempre estan a l’abast de tothom», valora el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa.

Als Projectes Musicals a les Escoles, la música esdevé el nucli de la formació social des d’un punt de vista emocional, comunicatiu, psicomotor i cognitiu, afavorint la integració, cohesió i interrelació dins el grup. Un altre vessant és el reconeixement i la valoració positiva d’infants en situació de vulnerabilitat per part de l’escola, les famílies i el barri. El projecte s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn (PEE), dedicat a impulsar la igualtat d’oportunitats educatives i a afavorir l’educació a temps complet.

L’activitat s’adreça principalment a l’alumnat de 3r i 4t de primària, tot i que en algunes edicions ha participat també alumnat d’altres cursos de primària i també de secundària. Al llarg d’aquests 10 anys, els projectes musicals a les escoles han arribat a 18 centres terrassencs. Inicialment, el projecte es deia ‘Un infant, un instrument’ i va arrencar el curs 2014-2015 amb un sol centre, l’Agustí Bartra, i un centenar
d’alumnes. ‘Al llarg dels anys es va anar ampliant i s’ha desenvolupat a diferents escoles i instituts cada any, excepte el curs 2021-2022, a causa de la pandèmia.

Els set projectes
En el curs 2023-2024 els projectes desenvolupats han estat:

  • Orquestra de violins de l’escola Pau Vila (48 alumnes de 3r de primària)
  • Conjunt d’ukuleles de l’escola Josep Ventalló (46 alumnes de 3r i 4t de primària)
  • Conjunt d’ukuleles de l’escola Sant Llorenç (44 alumnes de 3r i 4t de primària)
  • Conjunt de guitarres de l’institut escola Feixes (22 alumnes de 5è de primària)
  • Conjunt de teclats de l’escola Font de l’Alba (25 alumnes de 3r de primària)
  • Conjunt de metalls de l’escola Roser Capdevila (50 alumnes de 3r de primària)
  • Conjunt d’ukuleles de l’escola El Vallès (23 alumnes de 5è de primària)

Aquesta setmana, l’alumnat de tots aquests centres actuarà en dos concerts de final de curs a l’Auditori Municipal, per tal de donar a conèixer els resultats de la feina feta durant tot el curs. Demà dimarts (11.00) hi actuaran les escoles Pau Vila, Roser Capdevila, El Vallès i l’institut escola Feixes. Dimecres (11.00) serà el torn de Font de l’Alba, Josep Ventalló i Sant Llorenç.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...