Set escoles egarenques analitzen els efectes de la contaminació en l’aire per a un projecte europeu

Emmarcat en la iniciativa Clean@AirSchool, l’exposició al diòxid de nitrogen a les aules de Terrassa es troba vint punts menys (20.4 μg/m³) per sobre del límit fixat per la Unió Europea (40 μg/m³)
Una estació que mesura la contaminació atmosfèrica | © Petit Terrassa
RUBÉN ESTÉVEZ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Més de 350 alumnes han participat en Clean@AirSchool, un projecte finançat per la Unió Europea que els ha permès analitzar la qualitat de l’aire que hi ha als seus entorns escolars per tal que els estudiants coneguessin què comporta estar exposats al diòxid de nitrogen (NO2), contaminant especialment present amb els cotxes de combustió fòssil. Un cop obtinguts els resultats de la investigació, les escoles aborden la qüestió amb l’alumnat per estudiar canvis d’hàbits que permetrien reduir la pol·lució.

Parlant d’Europa, el límit anual fixat per la Unió respecte el NO2 és de 40 micrograms/m³. En aquest sentit, Terrassa és troba a l’equador, amb una mitjana de 20.4 μg/m³. És a dir, que tant als sensors instal·lats als parcs i patis, com als ubicats en les zones de trànsit i a l’interior de les aules, els nivells de diòxid de nitrogen oscil·laven entre els 15 i els 21 μg/m³.

La selecció de les escoles no ha estat casual, ja que a l’ubicar-se a diferents barris de la ciutat, s’han pogut extreure dades generals, amb més d’un centenar de mesuradors, sobre l’exposició del NO2 al terme municipal. Al projecte han participat les escoles Lumen, Salvador Vinyals i Galí, Mare de Déu de Montserrat, Andersen, Font de l’Alba, Ramon Pont i Petit Estel – La Nova.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...