Vuit llibres pel 8M

La Verònica i l’Antonina, especialistes en literatura infantil i juvenil, et recomanen una selecció d’històries a favor de la convivència, la igualtat i el respecte entre dones i homes
Portada del llibre ‘Bonitas’, il·lustrada per Joanne Lew-Vriethoff | © Astronave
LLIBERIA BAMBÚ
info@llibreriabambu.com

______

Introducció: Rubén Estévez

info@petitterrassa.cat

Comparteix aquesta notícia

Avui se celebra el 8M, Dia Internacional de la Dona, una data que ens recorda que totes elles han de ser respectades, camí en el qual encara ens queda molt a fer pels seus drets. I és que la celebració es remunta a l’any 1908 perquè, aleshores, les dones encara no tenien dret a votar en unes eleccions! Ara, el principal problema és la desigualtat entre el que guanya una dona respecte a un home quan va a treballar, a més d’altres enemics com la violència masclista. Però, per fer entre tots un món millor, s’ha de començar des de ben petits.

A la Llibreria Bambú els hi hem preguntat com fer arribar als nens de forma didàctica i amena el paper que les dones han tingut al llarg de la història i com aquestes ens poden ajudar a prendre consciència de com és d’important el fet de no llençar prejudicis a ningú. Fàcil, llegint! En aquesta ocasió, La Verònica i l’Antonina, especialistes en literatura infantil i juvenil de Bambú, et recomanen una selecció d’històries sota tres criteris: les obres que contribueixen al fet que les nenes s’acceptin a elles mateixes i siguin lliures, les que recullen les gestes de dones intrèpides que van canviar el món i van ser oblidades i, finalment, aquells àlbums que repassin les biografies de personatges femenins que ens són propers. Te les deixem aquí sota!

Bonitas

Autores: Stacy McAnulty / Joanne Lew-Vriethoff
Editorial: Astronave

És un àlbum il·lustrat a partir de 3 anys amb molt ‘Girl Power’. Cada nena és única, enginyosa, adorable… L’àlbum explica que la bellesa no està a l’exterior sinó en aconseguir reptes, mostrar amabilitat i contagiar somriures. La proposta animarà a les nenes a enfocar-se en allò que els agrada i desenvolupar el seu potencial, empoderant-se. Un llibre necessari perquè tots els nens i nenes siguin feliços fent el que els hi agrada, sense preocupacions del que diran. Els textos van dient el que, en principi, és el correcte i les il·lustracions, realistes i acolorides, els farà veure tot el contrari. ‘Bonitas’ és un llibre preciós on s’incita a les nenes a ser lliures i acceptar-se a elles mateixes.

Les meves primeres compositores

Autora / il·lustrador: Emilie Collet / Séverine Cordier
Editorial: Estrella Polar

Fa segles que el talent de moltes dones ha quedat a l’ombra, però cada vegada se les té més presents. A cada doble pàgina d’aquest llibre trobareu un botó amb el qual podreu descobrir melodies creades per Hildegarda de Bingen, Marianne de Martines i moltes més. Et transportaran a l’edat mitjana, a un saló vienès o fins i tot a la lluita sufragista. Una alegre il·lustració acompanya cada melodia i fa que aquesta recopilació de 6 fragments musicals de diferents compositores sigui única.

Intrèpides

Autora / il·lustradora: Cristina Pujol / Rena Ortega
Editorial: Pastel de Luna


Intrèpides’ recupera els viatges de 25 dones exploradores, moltes d’elles oblidades amb el transcurs dels anys. Seguint els seus passos aprendrem com van superar les seves pors, com van aconseguir pujar les muntanyes més altes, recórrer el món a peu, viatjar a l’espai, sobreviure en el desert o baixar a les profunditats del mar… Algunes van arribar a la seva meta i d’altres no, però el que importa és el camí que van recórrer i com el seu viatge les va canviar per sempre. No van complir el paper que la societat els tenia per elles, eren dones que van perseguir el seu somni. Una obra fascinant per recórrer i descobrir aquelles intrèpides que es van avançar fent coses impensables per la seva època.

Creativas

Autora / il·lustradora: Cristina Serret / Wuji House
Editorial: Shackleton


De la col·lecció de ‘Els Meus Petits Herois’, neix un volum dedicat exclusivament a les dones més creatives de la història. Frida Kahlo, Coco Chanel, J. K. Rowling, Ella Fitzgerald, Astrid Lindgren i moltes més actrius, escriptores i cantants reunides en un preciós llibre il·lustrat en el qual podràs recórrer els episodis més importants de les seves vides i, a la vegada, conèixer les seves fites i obres més destacades. Perquè les dones també fan història!

Las chicas son guerreras

Autor / il·lustradora: Irene Cívico / Sergio Parra
Editorial: Montena


Amb les il·lustracions meravelloses de la Núria Aparicio i les explicacions amenes d’Irene i el Sergio, descobrim les fascinants històries de dones conegudes, i no tan conegudes, per poder conèixer més a fons la seva història i fer justícia històrica. Recordar dones que han marcat diversos camps i son exemples a seguir per superar les barreres del món. Cal destacar un contingut extra; al llibre s’inclou una línia cronològica per ubicar les 26 dones que protagonitzen el llibre, entre elles Lady Gaga, Malala Yousafzai o Audrey Hepburn.

Joana Biarnés, valenta com tu

Autor: Natàlia Cerezo / Roser Calafell
Editorial: La Galera


La Joana (Terrassa,1935-2018) va descobrir que volia ser fotògrafa ajudant al seu pare, que era periodista esportiu, al laboratori.
Tot i l’hostilitat que va trobar al llarg de la seva carrera només pel fet de ser dona (com quan un àrbitre va aturar un partit perquè ella no en fes fotos), Biarnés es va convertir en una reportera gràfica intrèpida i imparable, que sovint feia l’impossible per aconseguir la foto que volia. Aquest llibre aplega la infantesa de la reportera, així com els punts clau de la seva carrera, com quan va fotografiar els Beatles, Dalí … Al final del llibre també trobaràs curiositats i informació extra sobre l’època.

Maria Montessori

Autor / il·lustradora: Maria Cecilia Cavallone / Wuji House
Editorial: Shackleton


Al llarg de la seva vida, Montessori no només va lluitar perquè tots els nens i nenes puguin aprendre millor, sinó que va defensar que l’educació era la millor arma per eliminar les diferències socials. Es va convertir en la primera metgessa d’Itàlia, però va decidir que la seva autèntica vocació, era l’educació. Va desenvolupar un nou mètode educatiu per les escoles que fossin llocs pensats per infants on puguin aprendre i experimentar mitjançant els jocs.

Clara Campoamor, el primer voto de la mujer

Autora / il·lustradora: Raquel Díaz Reguera
Editorial: NubeOcho


Va haver-hi un temps que les dones no podien votar a Espanya. Clara Campoamor, advocada que sempre va defensar els drets de les dones va aconseguir que votessin per primera vegada el dia 1 d’octubre del 1931. Va ser una gran victòria històrica pel gènere femení. Considerada una de les “mares” del feminisme espanyol, va defensar la igualtat dels drets de la dona, a més a més del sufragi femení i també va promoure la primera llei del divorci.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...