Així serà el Carnaval 2024 a Terrassa

Músics com La Dona del Sac, Àlex Marteen o Karla amb K seran la banda sonora d’una setmana d’activitats pensada per a tots els públics
La Rua Infantil serà un dels plats més atractius per a la canalla | © Mascarada
RUBÉN ESTÉVEZ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Terrassa celebra la 47a edició del Carnaval, pel que podrem veure enguany la doble rua d’aquest cap de setmana desfilant pels carrers del centre de la ciutat. Organitzat per la Confraria Mascarada i amb el suport del consistori, la programació s’enlairarà coincidint amb la celebració de Dijous Gras. Demà, grups de cultura popular egarencs es citaran per iniciar la cercavila, acompanyats dels Emissaris del Carnestoltes en un recorregut que iniciarà al Vapor Ventalló, el carrer Sant Llorenç, els passeigs de les Lletres i el del Vint-i-dos de Juliol, seguit del Recinte Firal de Terrassa com a punt final.

Ja al dissabte (17.45), la Rua de Carnestoltes sortirà de l’avinguda de Josep Tarradellas, passant pel carrer Abat Marcet per finalitzar al carrer Major, passant abans per la rambla d’Ègara, el parc dels Catalans, Raval de Montserrat, pl. Font Trobada, carrer Gavatxons i plaça Vella. La comparsa que encapçalarà la Rua serà la dels Milenials, i el pregó anirà a càrrec d’Àlex Marteen, reconegut cantant, deejay i drag televisiva.

L’endemà a partir de les 11 h, serà el torn de la Rua Infantil. La desfilada s’iniciarà a la Rambla d’Ègara amb Pau Claris i finalitzarà a la plaça Nova, passant pel carrer d’Iscle Soler, de la Unió, el carrer Major, la plaça Vella, el carrer de l’Església i el carrer del Portal Nou. A les 12.30 tindrà lloc la tradicional festa infantil a la plaça Nova amb les actuacions de Karla amb K i Alex Marteen. Els premis seran lliurats per l’AMPA de l’Escola El Cim, quins també s’encarregaran de llegir el pregó.

Dimecres vinent, la Rua Mortuòria i l’enterrament de la sardina donaran pas a la Quaresma a través d’aquest espectacle teatral, des del Raval de Montserrat D’altra banda, comerços, museus i biblioteques compten amb les seves iniciatives per celebrar l’arribada del Rei Carnestoltes. Totes les activitats, podeu consultar-les a l’agenda del Petit Terrassa.

Durant les rues de dissabte i diumenge es disposarà d’una zona reservada a la mitjana de la Rambla d’Ègara, a l’alçada amb el carrer de Pau Claris, per a persones amb mobilitat reduïda. També es disposarà d’un tram en silenci destinat a adults o infants amb trastorns de l’espectre autista o dificultats davant el soroll i les aglomeracions. Dissabte, aquest tram estarà ubicat al carrer Major i el diumenge al carrer de l’Església.

Amb motiu de la celebració de les rues, hi haurà diverses afectacions, amb talls de circulació en diferents carrers del centre, anul·lacions de parades i afectacions del transport públic. El dissabte, s’anul·laran les parades de la L5 sentit Pla del Bon Aire de Josep Llimona, Eduardo Marquina i plaça de Canjàyar, així com les parades de l’avinguda de Josep Tarradellas (16.00-19.00), a excepció de la parada d’Eugeni d’Ors
sentit sud. També s’anul·larà la parada del Recinte Firal del passeig Vint-i-Dos de Juliol.

El dissabte de 16 h a 22 h i el diumenge de 8 h a 12 h, s’anul·laran les parades d’autobusos de la rambla d’Ègara i el carrer de la Rasa. Durant el cap de setmana, s’habilitaran dues parades provisionals a la carretera de Martorell entre la rambla d’Ègara i el carrer d’Arquímedes. Aquestes substituiran les de la plaça del Doré i permetran el transport entre aquesta zona i els barris del municipi.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...