Com serà el Carnaval 2023 a Terrassa?

Terrassa s’omplirà de festa i disbauxa del dijous 16 de febrer al dimecres 22 amb moltes rues i activitats infantils
Carnaval de Terrassa l’any 2020 | Petit Terrassa
AINHOA SANTIN
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Després dos anys a mig gas, torna el Carnaval de Terrassa amb noves rues, activitats i ubicacions. El grup La Mascarada proposa un programa carregat de novetats per celebrar una festa plena de disbauxa del dijous 16 al dimecres 22 de febrer amb tota normalitat. Amb un cartell ben colorit on s’hi presenten diversos personatges disfressats, a Terrassa li esperen cinc dies en el quals les activitats familiars seran les protagonistes. Així, ho ha volgut representar la creadora del cartell, Sandra Carrera, amb Somnisdecotobcn.

Una de les principals novetats d’aquest any serà el Dijous Gras. La Mascarada ha decidit anul·lar la festa infantil del matí al Parc de Sant Jordi i substituir-la per una gran festa a la tarda al Recinte Firal perquè tota la canalla hi pugui assistir. Per això, la tarda del 16 de febrer (17.00) es farà una cercavila des del Vapor Ventalló fins al Recinte Firal acompanyats dels Gegants de Terrassa, els Gegants Bojos i els Diables de Sant Pere Nord. Després (18.15), hi haurà un concert gratuït del grup Xiula.

Rues festives de dissabte i diumenge

El dissabte 18 de febrer serà el dia amb més festa, disbauxa i bogeria. La rua de Carnestoltes (17.45) s’iniciarà a l’avinguda Abat Marcet amb Josep Tarradellas, baixarà la Rambla d’Ègara fins al Parc dels Catalans i seguirà pel Raval de Montserrat, Plaça de la Font Trobada, el carrer Gavatxons, la Plaça Vella i finalitzarà al carrer Major. Es preveu la participació de 25 comparses i més de 2.000 persones.

Quan arribin (19.00), es farà el pregó a càrrec del Toni Villar, cara visible de les campanyes solidàries de la Policia Municipal de Terrassa. Serà en aquell moment quan també tindrà protagonisme la comparsa Ereccions Municipals, que representarà el partit PDT (pedéte), Porronet de Terrassa. L’encapçalarà l’Analdessa Susi Pote, un personatge no-binari. Més tard, serà el Ball de Màscares (per a adults) amb actuació del DJ Alex Marteen.

L’endemà, el diumenge 19, seguirà la gresca amb la Rua Infantil (11.00) amb comparses d’escoles i esplais. Començarà a la Rambla d’Ègara amb Pau Claris i seguirà pel carrers Iscle Soler, Unió, Major, la plaça Vella, el carrer Església per acabar al Portal Nou. També diumenge al matí (12.30), a la plaça Nova es durà a terme la Festa Infantil amb música de Karla amb K i Alex Marteen. Es donaran premis a les comparses guanyadores i es llegirà el pregó a càrrec de l’AMPA Sant Domènec Savio.

Les rues de dissabte i diumenge disposaran d’espais reservats per millorar l’accessibilitat de persones que ho necessitin. Per a persones amb mobilitat reduïda, hi haurà un tram habilitat a la mitjana de la Rambla d’Ègara, a l’alçada amb carrer Pau Claris. Per a persones molt sensibles al soroll i les aglomeracions, dissabte es situarà un tram en silenci al Carrer Major i el diumenge al carrer Església.

Dies de vetlla

El dimarts 21 de febrer es farà el Ball de Vídues a l’atri de l’Ajuntament i es donarà premi a la millor vídua. L’endemà, Dimecres de Cendra, serà el torn de la Rua Mortuòria (20.00) que recorrerà el Raval de Montserrat i seguirà per Font Trobada, Sant Pere, Creu Gran, García Humet, Doctor Robert, Avinguda Jacquard (fins la Casa Baumann) i baixada al Parc de Vallparadís. En arribar a Vallparadís, es farà l’enterrament de la Sardina amb un espectacle teatral i de foc a càrrec de diferents grups de cultura popular de la ciutat. Un cop finalitzat l’espectacle, es farà Sardinada Popular davant el Castell Cartoixa.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...