Dotze escoles s’impliquen a la segona jornada de suport a la Seu d’Ègara com a Patrimoni Mundial

Música, tallers i ball fan suport perquè el complex religiós pugui esdevenir patrimoni de la UNESCO.
Dos alumnes de l’escola Bisbat d’Ègara, assajant pel seu ball de capgrossos | © Rubén Estévez
Rubén Estévez
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

El teixit educatiu de la ciutat torna a sumar per consolidar el suport a la candidatura de la Seu d’Ègara com a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L’escola El Cim va inaugurar dimarts una nova edició de la jornada L’escola amb la Seu d’Ègara amb les seves corals de primària i secundària, mentre que els alumnes del Vedruna-Vall van exercir com a guies turístics d’aquest complex religiós del segle V. A mesura que avançava el matí, es van fer tota mena de tallers i actuacions amb la intenció de demostrar a l’organisme de les Nacions Unides el suport popular que el monument té pels terrassencs. És el cas de l’escola Creixen, que van comptar amb la col·laboració de la comunitat de dibuixants Urban Sketchers per fer el primer taller del dia.

A la plaça del Rector Homs també hi ha va haver lloc per actuacions de cultura popular, de la mà de les escoles Tecnos, Petit Estel, La Roda, Bisbat d’Ègara i Nova Electra. Amb balls de capgrossos, bastons i cintes, els organitzadors creuen haver assolit una fita important per la ciutat: la de fomentar la identitat local al marge que es pugui o no aconseguir el segell de patrimoni mundial, com han suggerit el director de la candidatura, Carles Sánchez, i la regidora de Via pública, Protecció Civil i Seguretat, Patrícia Reche.

Des de les escoles, també es valora de forma positiva aquesta aposta per la proximitat local. És el cas de l’Escola Pia, que ha participat en la creació de productes fets pels seus alumnes sobre el monument històric. “Aquesta campanya ens escau molt al nostre projecte educatiu, havíem de participar en una proposta en la qual esperem aconseguir entre tots que la Seu d’Ègara sigui patrimoni de la humanitat.”, explica Marc Zanon, coordinador d’aquesta proposta i professor de secundària:

El conjunt monumental, únic a Catalunya, el conformen els temples de Sant Pere, Santa Maria i Sant Miquel. Aquest darrer es va confondre amb una església, però les darreres excavacions han precisat que aquesta construcció tenia un ús funerari. D’aquesta manera, es confirma el fet que era una catedral paleocristiana amb més de deu segles d’història de l’art, on conflueixen l’estil preromànic, romànic i gòtic en un mateix recinte. Per aquest motiu, la Seu d’Ègara és a la llista indicativa de Patrimoni Mundial des del 2019.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...