Els Bastoners de Terrassa celebren la seva diada

Amb quatre dècades d’història, la colla omplirà de cultura popular els carrers de la ciutat.
Els Bastoners de la ciutat, a la passada Diada | © Associació dels Bastoners de Terrassa
Rubén Estévez
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

La 42a Diada dels Bastoners de Terrassa és a tocar, però amb canvis. Amb l’objectiu de ser un esdeveniment més accessible, la cercavila se celebrarà a la tarda (17:30 h) en comptes del matí, començant a la plaça del Vapor Ventalló. Enguany s’afegiran a la Diada cinc colles convidades: els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere de Terrassa, els d’Esplugues de Llobregat, les Bastoneres del Putxot, el Drac de Terrassa i els Diables de Sant Llorenç.

Pel que fa al recorregut d’aquest dissabte 21, des de la plaça del Vapor se n’aniran fins a la Plaça Vella, passant pel carrer de Sant Pere, el de la Palla i la Font Vella. A la plaça, s’hi farà una estona de lluïment dels diferents grups, posant punt final al Raval de Montserrat, davant de l’ajuntament. D’altra banda, el dia de Sant Jordi (diumenge 23) se celebrarà l’aniversari de la colla. Aquesta actuació començarà a la Torre del Palau, baixarà fent cercavila pel carrer Cremat a la Plaça Vella i seguirà pels carrers Major i Unió, finalitzant de nou al Raval.

Una colla amb més d’un segle d’història

La Diada dels Bastoners coincideix amb la de Sant Jordi, commemorant el dia en què es va recuperar la colla, originalment creada l’any 1919. Aquesta es va mantenir present fins a l’any 1956, en què es va desfer. Durant aquest temps, hi havia dues colles bastoneres vigents a la ciutat: la del Coro Vell i la de la Coral dels Amics. Alguns d’aquests integrants van ensenyar als actuals Bastoners de Terrassa passos i balls per mantenir viva aquesta tradició, que es va reprendre de forma oficial l’any 1981.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...