La Fira Modernista es trepitjarà amb les eleccions del 12-M

El paper de l’Escola Industrial, l’ambientació de la fira i la assistència del visitant no local, les principals preocupacions del consistori
Un pícnic digne del segle passat | Cedida
RUBÉN ESTÉVEZ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

L’avançament de les eleccions al Parlament de Catalunya feia indicar que la Fira Modernista de Terrassa podia sofrir un canvi d’agenda, però l’Ajuntament ja ha refermat en un comunicat que el 12-M no aturarà pas l’esdeveniment primaveral. Així, es manté el cap de setmana del 10, 11 i 12 de maig, després que el consistori hagi valorat que la Policia Municipal té múscul suficient per a mantenir un doble dispositiu que atengui tots dos esdeveniments, atès que els Mossos d’Esquadra també tenen preparat un operatiu amb motiu de les eleccions.

Pel que fa a l’ús d’espais, el govern municipal creu que no hi haurà grans afectacions pel fet que la majoria d’activitats es concentren als barris del Centre, Vallparadís i Ca n’Aurell. Tot i això, encara hi ha dubtes sobre quin paper tindrà l’Escola Industrial aquell diumenge, ja que l’emplaçament acostuma a fer-se servir com a col·legi electoral. A hores d’ara, es valora l’opció que no fos visitable durant el diumenge o bé limitar només certs espais del centre per satisfer alhora les necessitats electorals i culturals del 12-M.

Des de l’Ajuntament, si tenen clar que es garantirà l’accessibilitat de tots els punts electorals, afegint que disposen de recursos suficients per destinar professionals a tots dos actes. La segona preocupació del consistori esdevé per les possibles alteracions que suposarà el xoc entre l’ambientació de la Fira amb els elements publicitaris de la campanya electoral. Malgrat tot, el govern ha afirmat que la celebració d’actes de campanya no afectaran l’espai públic ni la mateixa fira.

Però encara resta una tercera inquietud sobre la taula, si es veurà o no afectada l’assistència dels visitants provinents de la resta de Catalunya. Per minimitzar riscos, l’Ajuntament ja està repensant certes activitats inicialment previstes pel diumenge que, en mesura del possible, s’estudia reprogramar-les pel dissabte 11. En aquest sentit, s’espera que el programa estigui enllestit per fer-lo públic en una roda de premsa, prevista per finals de març.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...