Salut detecta més de 200 casos de tos ferina en 12 escoles de Terrassa

En només dos mesos, el 2024 ja ha superat amb 547 contagis els casos de tos ferina registrats a Catalunya l’any passat, mentre que el Departament fa una crida a la calma i a la prevenció
RUBÉN ESTÉVEZ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Després de detectar-se fa una setmana tres brots de tos ferina a Cerdanyola, ara Terrassa encara una infecció molt més contundent. Salut ha confirmat la detecció de 205 contagis en diferents brots que s’han estès a dotze centres educatius de la ciutat, xifres que el Departament ha pogut esbrinar mitjançant proves microbiològiques en observar com el Vallès Occidental ha sigut una de les comarques més sacsejades pel virus. De fet, en només dos mesos, el 2024 ja ha superat amb 547 contagis els casos de tos ferina registrats a Catalunya en tot el 2023, uns 530 segons el darrer informe de l’Agència de Salut Pública.

Des de la conselleria asseguren que des del servei comarcal de Vigilància Epidemiològica s’està fent “un gran esforç” per controlar la situació, tot i que recorden que la tos ferina no és una malaltia greu, que té un tractament eficaç i que, de fet, no els consta cap persona ingressada per aquesta infecció.

La tos ferina és una infecció respiratòria causada pel Bordetella pertussis, un bacteri altament contagiós que no acostuma a suposar símptomes greus en nens i adolescents, com poden ser una infecció pulmonar o la inflamació del cervell, però si pels nadons, on un contagi podria esdevenir mortal fins al sisè mes de vida, que és quan reben les tres dosis de la vacuna que els protegeix, seguida de dues dosis de record; una als 18 mesos i l’última, als 6 anys.

L’activitat del virus és cíclica; reapareix quan baixen les defenses o la vacunació perd eficàcia, però pot ser tractada amb antibiòtic, no causant greus complicacions més enllà d’una setmana de tos, fatiga o febre. Tot i que els adults siguin el col·lectiu menys afectat per aquesta malaltia, això no ha significat que la detecció no hagi deixat a casa als mateixos professors, ja que, en cas de brot, infants i adults amb sospites d’haver contret el virus s’han d’absentar del centre durant cinc dies, des de l’inici del tractament.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...