La segona edició del cicle ‘L’Hora Blava al Cinema Catalunya’ inclourà cinc projeccions i alguna estrena

Un total de 744 persones van passar per la primera edició de la iniciativa, que vol acostar l’art del cinema a persones amb autisme, hipersensibilitat sensorial o discapacitat intel·lectual
‘Doraemon Movie. El nou dinosaure del Nobita’, la pel·licula que obrirà el cicle, el proper 27 de gener
REDACCIÓ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament de Terrassa impulsa per segon any consecutiu el cicle anual de cinema adaptat a persones amb autisme i/o discapacitat intel·lectual. Amb el nom de L’Hora Blava al Cinema Catalunya. el cicle oferirà cinc sessions de cinema adaptat, cada dos mesos, que es faran totes en dissabte a la tarda (17.00), en català i a un preu reduït (5,5 euros), igual que en la darrera edició. Com a novetat, aquest any també es programarà alguna sessió adaptada d’estrena, sota l’epígraf Estrenes Blaves, que s’anunciarà a través de la pàgina web i les xarxes socials del Cinema Catalunya. També hi haurà una sessió dirigida al públic juvenil i adolescent.

La tinenta d’alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans i regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, assegura que «aquesta iniciativa és molt necessària, perquè les persones amb autisme o discapacitat intel·lectual poden arribar a percebre els cinemes com a
espais hostils on, en lloc de gaudir, fins i tot poden arribar a experimentar incomoditat o angoixa. El mateix pot passar amb les persones amb hipersensibilitat sensorial, que poden patir un gran estrès atès el volum elevat de les pel·lícules. La iniciativa està pensada per eliminar totes aquestes barreres i fer que el cinema pugui ser realment per a tothom».

El programa d’aquest any inclou les següents projeccions:

  • 27 de gener: Doraemon Movie. El nou dinosaure del Nobita
  • 6 d’abril: El col·legi dels animals màgics: l’origen (dirigida també a un públic adolescent i juvenil). Premi a la pel·lícula més popular als premis del Cinema Alemany 2023.
  • 25 de maig: Tres lladres i un lleó. Premi del públic a El meu primer
    festival 2023.
  • 21 de setembre: El viatge d’Ernest i Célestine. Nominada a la millor
    pel·lícula d’animació dels premis Cèsar 2023.
  • 16 de novembre: Tony, Shelly I la llanterna màgica. Premi al millor llargmetratge d’animació del Festival Internacional de Sitges 2023 i premi del jurat a El meu primer festival 2023.

Bons resultats de la primera experiència

L’any passat es van dur a terme sis sessions d’hora blava a les quals van assistir 744 persones en total. La segona edició vol consolidar el cicle, que proposa sessions amb un entorn confortable per a persones amb hipersensibilitat sensorial, autisme o discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, en les sessions es manté la llum d’ambient durant tota la projecció, el volum de la pel·licula és més baix, no s’hi inclouen anuncis, hi ha un espai tranquil per sortir una estona a calmar-se si cal i es tolera la necessitat d’emetre algun so durant la projecció.

Al fet que la sala es accessible per a persones amb cadira de rodes, les famílies que ho desitgin també poden fer servir una guia amb pictogrames per anticipar la sessió, que poden descarregar gratuïtament al web www.cinemacatalunya.cat. La guia permet als infants amb autisme anticipar les situacions que viuran i reduir l’angoixa davant situacions noves.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...