Serveis Socials oferirà 300.000 euros en beques per a activitats extraescolars

L’ajut municipal, que l’any passat va beneficiar a més d’un miler d’infants, es podrà sol·licitar fins al 27 d’octubre
Un equip escolar de futbol, entrenant a la gespa | © Petit Terrassa
REDACCIÓ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament de Terrassa, a través de Serveis Socials, torna a oferir ajuts per a activitats culturals, esportives i extraescolars per al curs 2023-2024. En concret, el consistori invertirà enguany 300.000 euros per ajudar a les famílies a fer font a la despesa de les activitats educatives que s’organitzen a la ciutat, amb l’objectiu de prevenir la desigualtat social i mitigar el risc d’exclusió. Els ajuts estan adreçats a infants, adolescents i joves entre els 3 i els 18 anys, però també en poden gaudir les persones amb diversitat funcional igual o superior al 33% fins als 22 anys.

“És important garantir que cadascun dels infants i joves de la ciutat, independentment de la situació econòmica familiar, tingui l’oportunitat de gaudir de les activitats extraescolars”

Noel Duque, tinent d’alcalde d’Acció Social i Cicles de la Vida

A la convocatòria només es podrà presentar una sol·licitud per infant o jove. L’import màxim de la prestació individual és de 300 euros (sigui en una o diverses activitats) i 750 per unitat familiar. En el cas que el cost de l’activitat sigui superior a aquest import, la família haurà de fer-se càrrec del copagament de la part restant, mentre que si el preu d’inscripció és inferior, la prestació s’ajustarà al cost real. Els ajuts no contemplen les activitats extraescolars de titularitat municipal, que poden sol·licitar la reducció de tarifa establerta per a cada cas concret.

La sol·licitud i la documentació acreditativa es podran presentar fins al proper 27 d’octubre a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa. Per a fer-ho, cal identificar-se mitjançant d’IDCat Mòbil, Certificat digital o Cl@ve. Les persones que no disposin de mitjans informàtics propis o dels coneixements necessaris per a fer el tràmit en línia, podran sol·licitar cita prèvia als Punts d’Orientació Social, on el personal especialitzat podrà sonar suport en el procés de tramitació.

Un cop finalitzat el barem de les sol·licituds rebudes, les persones sol·licitants rebran mitjançant un SMS una comunicació del tram de prestació al que tenen dret. Per a gaudir-ne, hauran de presentar a l’entitat organitzadora de l’activitat l’SMS i formalitzar la inscripció. Una vegada les entitats organitzadores justifiquin les preinscripcions, les persones interessades rebran la resolució definitiva de l’import de prestació atorgat a través d’un nou SMS, i el pagament s’efectuarà directament a les entitats o empreses organitzadores.

El curs 2022-2023 van podeu gaudir de l’ajut més d’un miler d’infants, que van participar en 1523 activitats, suposant un import de 283.893 euros a càrrec de l’Ajuntament. D’aquestes activitats, 929 eren activitats esportives, 248 d’idiomes, 165 d’acompanyament educatiu, 67 artístiques, 30 activitats musicals, 28 d’espai diari, 22 d’esplais de cap de setmana o 15 de serveis d’acollida, entre d’altres.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...