Terrassa commemora el Dia Universal dels Drets dels Infants

Veus del teatre, la literatura i l’esport reivindiquen la importància de preservar els drets dels més petits
RUBÉN ESTÉVEZ
info@petitterrassa.cat
Comparteix aquesta notícia

Des d’avui, Terrassa celebra el Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI). L’objectiu és recordar a la ciutadania que els infants són el col·lectiu més vulnerable i, en conseqüència, els que més pateixen la violència d’un món complex, així com donar a conèixer els seus drets i la importància de treballar pel seu benestar.

Amb aquests propòsits, el Teatre Principal acollirà avui tres sessions de l’espectacle «Quins drets tinc?», que va a càrrec d’alumnat del batxillerat escènic de l’Institut Torre del Palau i que comptarà amb l’assistència de Meritxell Lluís, tinenta d’alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans a la ciutat. Els dos passis del matí s’adreçaran a alumnat d’escoles de primària, mentre que la sessió de tarda (19.30 h) serà oberta a tota la ciutadania.

Però aquesta no serà l’única activitat a fer: el 19 de novembre tindrà lloc la VIII Cursa Solidària per a la Infància (9:30 h), organitzada amb la finalitat d’aconseguir fons per a lluitar contra la pobresa infantil i juvenil. L’endemà, s’il·luminaran de blau la façana de l’Ajuntament de Terrassa i el monument a la Dona Treballadora per a commemorar l’efemèride. A més, entre els dies 17 i 24 de novembre hi haurà penjada una pancarta informativa a la plaça Nova.

Les biblioteques també s’implicaran; la Central acollirà aquest 23 de novembre un taller d’escultura (17:30h) on es comprendrà el conflicte a través d’aquest art, mentre que Toni Massagué continua el seu recorregut per les diverses biblioteques de districte amb ‘Pau, pau, pau’, una sèrie d’històries que fan conscienciar a la canalla sobre el seu paper actiu a la societat en la lluita contra la injustícia. Així mateix, s’ha programat la mostra de llibres ‘Els infants tenim drets’, que es podrà visitar a la BD4 entre el 20 i el 25 de novembre.

Coincidint amb el DUDI, el Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT) celebrarà el seu plenari d’inici de curs a LaFact aquest 18 de novembre, a les 11 h. L’espai de trobada permetrà promoure el debat entre les persones que donen veu a la infància de la ciutat i la representació municipal.

Aquest curs 2023-2024, el CMIAT està format per 125 conselleres i consellers d’entre 10 i 14 anys de 51 centres educatius de la ciutat. El plenari coincideix amb el 2n Congrés del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC), que enguany ha preparat un manifest al voltant de la violència contra la infància i l’adolescència.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...